A Red Bull átmentené a tesztformát

Vágólapra másolva!
A múlt hét egyik legkellemesebb meglepetését David Coulthard szerezte, a skót pilóta ugyanis a barcelonai tesztelés záró napján mindenkinél gyorsabb volt.
Vágólapra másolva!

A skót bízik benne, hogy csapata végre versenyen is bizonyítani tud, és megszerzi idei első pontjait.

A Red Bull Racing igen jó előjelekkel vágott neki az idei szezonnak, hiszen az autót a sztártervező, Adrian Newey építette, a kasztni alatt pedig a világbajnok Renault erőforrásai duruzsoltak.

Aztán az első három futam után kicsit borúsabb lett a kép, hiszen sem David Coulthard, sem Mark Webber nem tudott még pontot szerezni.

Coulthard viszont Barcelonában a négynapos tesztsorozat végén a hét legjobb időeredményével rukkolt elő, de a Red Bull Racing egész héten jól szerepelt. A teszteredmények általában nem mérvadóak, de DC bizakodva várja a spanyol futamot.

"A múlt heti teszt valóban remekül sikerült, sokat profitáltunk belőle"- tekintett vissza a 36 éves skót. "Sok új alkatrészt kipróbáltunk, és ezek többsége remekül bevált."

"Ezek után több okból is bizakodva várom a Spanyol Nagydíjat, mindenképpen javulhatunk az előző versenyekhez képest"- tette hozzá Coulthard.

A Red Bull a múlt héten több apró újdonság mellett fokozatmentes váltót is tesztelt. A szerkezet az időeredmények alapján jól vizsgázott, ám a csapat még nem döntött, hogy hétvégén ezt veti-e be.