Massa tanult a hibáiból

Vágólapra másolva!
Felipe Massának minden oka megvan arra, hogy optimista legyen: a Ferrari brazil klasszisa a legutóbbi versenyt, a Bahreini Nagydíjat megnyerte, és a csütörtökön véget érő barcelonai teszten is jól szerepelt csapatával.
Vágólapra másolva!

A Ferrarinak fekszik a katalán pálya, ez kiderült ezen a héten, amikor a mezőny Barcelonában tesztelt. A négy nap során háromszor is az olasz csapat pilótái voltak a leggyorsabbak, egyedül Massa csütörtöki harmadik helye "rondítja" a képet.

A Ferrari tehát nagyon versenyképesnek tűnik a Spanyol Nagydíj előtt, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a szerelők a vörös gépek aerodinamikáját sikeresen továbbfejlesztették.

Igaz, a gyakorlás utolsó napján a Red Bull Racing rutinos sofőrje, David Coulthard futotta a leggyorsabb kört, ám ez Massát a legkevésbé sem zavarja. "Mi már a versenybeállításokat kerestük, és nem az időmérős körökre tréningeztünk. A valós erőviszonyok jövő héten szombaton fognak kirajzolódni"- mondta a brazil.

A Ferrari legfőbb riválisa, a McLaren a héten viszont kissé visszafogottabbnak tűnt, ám Massa nem írja le Alonsóékat. "A McLaren továbbra is nagyon versenyképes, ebben biztos vagyok, de ezt az első három futamon bárki láthatta. Valószínűleg ők is tovább javultak, bár ez a tesztek alatt nem mindig látszódott."

Massa számára nem indult túl jól az idei év, hiszen a brazil egy hatodik és egy ötödik hellyel kezdett, ám bahreini győzelmének köszönhetően az összetett versenyben már csak öt pont választja el a listavezető hármastól, így nagyon elszántan várja a folytatást.

A 26 éves pilóta nem csak az autóval tréningezett az elmúlt napokban, de mentális felkészülést is végzett, és ennek részeként visszanézte a Maláj Nagydíjat: "A rajtot nagyon elrontottam, ezen mindenképpen javítanom kell. De a legutóbbi versenyen már nem volt semmi probléma, tanultam a hibáimból, ezt a sorozatot kell folytatnom."

Az eddigi futamokon a McLaren volt a Ferrari legfőbb riválisa, ám Massa még valakire felhívta a figyelmet: "A BMW-re is figyelnünk kell, nagyon meggyőzőek voltak az elmúlt hetekben. Különösen Heidfeld volt roppant versenyképes"- méltatta ellenfelét a brazil.