Nincs válság a Renault-nál

Vágólapra másolva!
Tavaly a Renault számláján az első három futam után három győzelem és 42 pont szerepelt, ráadásul Fernando Alonso vezetett a pilóták versenyében márkatársa, Giancarlo Fisichella előtt.
Vágólapra másolva!

Egy évvel később ez a mérleg már lényegesen szerényebb, de talán nem túlzás siralmasabbnak nevezni, hiszen a Renault idén eddig nemhogy győzelmet, de még egy árva dobogós helyezést sem tudott felmutatni, és mindössze kilenc pontot szerzett.

A sikerekhez szokott csapatfőnök, Flavio Briatore ezek után természetesen nem lehet elégedett, de szerint nincs szó a sokak által emlegetett válságról: "Ha az embernek olyan csapata van, amelyik megnyeri a Forma-1-et, akkor utána elég nehéz elfogadni minden más eredményt. De becsülettel dolgozunk tovább, és mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a probléma okát."

"Minden élcsapat életében eljön valamikor egy olyan szakasz, amikor törvényszerűen visszaesik. Jelenleg velünk is ez a helyzet"- folytatta az olasz, és a történelemben találhatunk elég példát, melyek alátámasztják a szavait.

"Ha megnézzük a Ferrarit, a Williamset vagy a McLarent, láthatjuk, hogy ami velünk történik, az egy teljesen normális folyamat. Annyira éles a harc, hogy már a legkisebb lemaradásból is nagy visszaesés lehet. Körönként 1-2 tizedmásodperces hátrány is azt eredményezi, hogy néhány körrel később érsz célba, mint a győztes."

A Bahreini Nagydíj után a Renault válságstábot hívott össze, ám Briatore nem ért egyet ezzel az elnevezéssel: "Ahhoz, hogy valaki válságstábot hívjon össze, válságnak kell lennie. De nálunk szó sincs erről! Az élcsapatokhoz képest ugyan visszaesett a teljesítményünk, de ezen változtatni fogunk. Nem eshetünk pánikba."