Heidfeld dobogóra repítené a BMW-t

Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld a Forma-1-es mezőny egyetlen tagja, aki az idei első három futamon mindig ugyanabban a pozícióban végzett. A BMW-s pilóta három negyedik hellyel büszkélkedhet, és már nagyon ki van éhezve arra, hogy végre dobogóra állhasson.
Vágólapra másolva!

A német versenyzőhöz hasonlóan a BMW sportigazgatója, Mario Theissen is elérhetőnek tartja az első három hely valamelyikének megszerzését, bár azzal is tisztában van, hogy egyelőre két csapat is előttük jár.

"Pillanatnyilag négy autó van a mezőnyben, amelyik gyorsabb, mint én: a két Ferrari és a két McLaren"- értékelt Heidfeld, aki ezen tények tudatában már csak a konstruktőrök közti harmadik helyért csatázhat csapatával, de ennek elérését is óriási eredményként könyvelné el.

Michael Schumacher visszavonulása után a legeredményesebb németté előlépő versenyző jövő héten, május tizedikén ünnepli 30. születésnapját: "Egy szülinap számomra leginkább azt jelenti, hogy milyen gyorsan zajlik az élet. De ugyanakkor nagyon sok szép dolog van, amire visszagondolhatok."

A "Quick Nick" becenévre hallgató pilóta eddig rendre lemaradt a dobogóról, ám véleménye szerint már csak idő kérdése, hogy ős is a pódiumon pezsgőzhessen.

Heidfeld véleményét osztja a BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen is: "Már csak két csapat van előttünk, a Ferrari és a McLaren, de csekély köztünk a különbség. Nekik is probléma nélkül kell célba juttatniuk autóikat, hiszen ott vagyunk mögöttük és kihasználjuk a hibáikat."

"Számunkra a legfőbb cél idén az, hogy a lehető legtöbbször dobogóra álljunk, és ez már karnyújtásnyira van tőlünk. Az autót minden téren továbbfejlesztjük, és bízom benne, hogy nagyobbat tudunk előre lépni, minta konkurencia"- fejezte be Theissen.