Kovalainen a nehéz helyzetben is a pozitívumot keresi

Vágólapra másolva!
Heikki Kovalainen Forma-1-es pályafutása nem a legjobban kezdődött, a Renault finn pilótája egyelőre nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. A 25 éves sofőr azonban a nehézségek ellenére sem vesztette el hitét.
Vágólapra másolva!

Azok után, hogy Kovalainen 2005-ben csak egy hajszállal maradt alul Nico Rosberggel szemben a GP2-es bajnoki címért folytatott harcban, majd 2006-ban a világbajnok Renault csapatához szerződött tesztpilótának, sokan nagy jövőt jósoltak neki.

A finn versenyzőnek idén végre megadatott a lehetőség, hogy a Forma-1-ben futamon is rajthoz állhasson, ám egyelőre nem tudott élni a lehetőséggel.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Kovalainen elfelejtett volna vezetni, de az első három futamon megszerzett egyetlen világbajnoki pont igencsak szerény teljesítményre vall. Persze az újonc nincs is könnyű helyzetben, hiszen a Renault, az elmúlt két év bajnoka mély válságban van.

Hasonló esetekben bevett gyakorlat, hogy az adott pilótát csapattársához, jelen esetben Giancarlo Fisichellához mérik, ám a finn ebben a versenyben sem bizonyított még.

Kovalainen azonban próbálja másként megközelíteni a dolgot: "Annak ellenére, hogy eddig nem sok örömre volt okom, még mindig nagyon élvezem a versenyzést. A Melbourne-i debütálásom valóban nem sikerült túl jól, de egész idő alatt tartani tudtam Giancarlo tempóját. Ezen kívül már szereztem egy pontot, és mindhárom versenyen célba értem, szóval pozitívan is értékelhetjük az eddig történteket."

Az optimista pilóta jelenleg Barcelonában dolgozik azon, hogy az R27-es modell ütőképesebb legyen, itt tesztel ugyanis a mezőny összes csapata. A finn kedden ült autóba, és igaz, hogy esős pályán, de a harmadik legjobb időt autózta.

"Bizakodó vagyok, szerintem fejlődést tudunk elérni. Élvezem a nagy kihívást. Nagyon motiváltan érkeztem ide Barcelonába és keményen dolgozom azért, hogy a Spanyol Nagydíjon már jobban szerepeljünk."

"Mindenki roppant elszántan keresi a probléma okát. Abban a pillanatban, amikor ezt sikerül megtalálnunk, nagyot léphetünk előre. Bizakodó vagyok, és tudom, vissza fogunk vágni, de továbbra is maximálisan ki kell használnunk a fejlesztésre rendelkezésre álló időt. Keményen oda kell tennünk magunkat"- fejezte be elszántan Kovalainen.