Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A vörös bikák a rutinra szavaznak

Vágólapra másolva!
A jövőben a Toro Rosso csapata eltér az eddig bevett szokásától, és autóiba nem feltörekvő fiatalokat, hanem a jobb eredmény reményében inkább kipróbált pilótákat ültet majd.
Vágólapra másolva!

Az osztrák cégóriás, a Red Bull amikor felvásárolta a Minardi istállót, létrehozta a Toro Rosso alakulatot. A kiscsapat természetesen kisebb büdzsével dolgozik, mint a Red Bull Racing, így elsősorban emiatt fiatal tehetségeknek ad lehetőséget, akiket annak reményében foglalkoztatnak, hogy később továbbadják egy élcsapatnak, legrosszabb esetben is a Red Bull Racingnek.

A jövőben azonban ez a felfogás változhat az olasz székhelyű gárdánál, hiszen 2008-ban minden bizonnyal a fiatalnak csak nagy jóindulattal nevezhető Sébastien Bourdais ül majd az egyik versenygépben. A 28 éves francia ugyan kevés Forma-1-es tapasztalattal rendelkezik, de az amerikai ChampCar szériában az elmúlt három évben (2004-2006) mindig bajnokká avatták.

"A Forma-1-ben rengeteg a versenyképes csapat, és nekünk nagyon keményen meg kell küzdenünk azért, is, hogy az utolsó helyet elkerüljük"- kezdte a felfogás-módosítás okainak felvázolását Franz Tost csapatfőnök. "Ha pedig az ember két fiatal pilótával dolgozik, akkor nagyon könnyen megtörténhet, hogy csak utolsóként végez."

Nyilván nem lehet az a célja a Red Bull mogul Dietrich Mateschitznek és a Toro Rosso résztulajdonosának, Gerhard Bergernek sem, hogy a kiscsapat az utolsó helyen vergődjön. Éppen ezért a jövőben minden bizonnyal már csak egy fiatal sofőrt foglalkoztatnak, aki mellett egy nagy rutinnal rendelkező, idősebb pilóta tekergeti majd a másik autó kormányát.

Az egykori Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger már többször elmondta, hogy szívesebben dolgozik fiatalokkal, de az eredménytelenség miatt fel kell adnia ezt a nézetét. Ezentúl tehát valószínűleg nem a kor és a nemzetiség lesz a fő szempont a pilótaválogatásnál.

Ez pedig nem sok jót jelent a jelenlegi versenyzők számára, Vitantonio Liuzzi és Scott Speed ha még ebben a szezonban nem alkot valami maradandót, akkor minden bizonnyal jövőre új elfoglaltság után nézhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről