A kis Piquet-nek nem csak a Forma-1-re fáj a foga

Vágólapra másolva!
A jövő nagy reménysége, a Renault tesztpilótája, Nelson Piquet Jr. jövőre már a versenyeken terelgetné a francia gárda autóit a tesztek helyett, de a fiatal brazil nem csak a száguldó cirkuszban alkotna maradandót.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso és Heikki Kovalainen után Nelson Piquet Jr. lehet a következő olyan pilóta a Forma-1-ben, akit a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore hosszabb-rövidebb tesztelői pályafutás után vet be versenyen is.

A 21 éves brazilnak jó esélyei vannak arra, hogy már 2008-ban az immáron kétszeres világbajnok Fernando Alonso nyomába lépjen, és a Forma-1-ben is kipróbálja magát. Ifjabb Nelson Piquet nem is szeretné tovább húzni a dolgot: "Egy évet eltölteni tesztpilótaként remek lehetőséget biztosít arra, hogy felkészüljek a Forma-1-re. Viszont egy év után ismét versenyeznie kell az embernek, nem szabad tovább húzni."

Nem is csoda, hogy viszket a brazil tenyere, hiszen az idén a korlátozások miatt a tesztpilóták igen keveset ülhetnek autóba, így Nelsinho is ritkán döngethet a Renault-val. Annak idején Alonso sokkal jobb helyzetben volt, mivel 2002-ben még nem kötötték meg ennyire a tesztpilóták kezét.

"Tesztpilótaként jelenleg nem kapunk elég lehetőséget, és az ember így könnyen feledésbe merül"- fejezte ki aggodalmát a legendás Nelson Piquet fia, akinek azért nincs félnivalója, hiszen Flavio Briatore tisztában van a képességeivel.

A 21 éves titán előtt jövőre még könnyebben megnyílhat az út a Renault versenyzői ülése felé, hiszen az eddigi első három futamon sem a rutinos Giancarlo Fisichella, sem az újonc Heikki Kovalainen nem győzte meg a vezetőséget arról, hogy érdemes őket 2008-ban is foglalkoztatni.

A háromszoros világbajnok Nelson Piquet utódja természetesen elsőször a Forma-1-ben tenné le a névjegyét, de téved, aki azt hiszi, hogy csak a száguldó cirkusz lebeg az ifjonc szeme előtt: "Először az F1-ben akarok eredményeket elérni, de ha ott már sikeres leszek, utána szeretnék Le Mans-ban és Amerikában is győzni"- egészítette ki kívánságlistáját Nelson Piquet Jr.