Monteiro visszavágyik

Vágólapra másolva!
Néhány pilóta nem tud megragadni a Forma-1-ben, ők egy, szerencsés esetben két szezon után más szériákba kényszerülnek, ahonnan csak a legritkább esetben van visszaút. Tiago Monteiro azonban rendületlenül dolgozik a visszatérésen.
Vágólapra másolva!

A Jordan és Midland csapatok korábbi pilótája, Monteiro tavaly még a száguldó cirkuszban vitézkedett - bár ez talán kissé erős kifejezés - idén viszont szerződés nélkül maradt.

A 30 éves pilóta továbbra is a vezetésből él meg, hiszen a SEAT csapat színeiben idén a túraautó világbajnokságban szerepel majd. A spanyol istálló Lisszabonban csütörtökön mutatta be hivatalosan új szerzeményét.

Monteiro nagy lelkesedéssel veti bele magát új munkájába: "Nagyon boldog vagyok, hogy a SEAT színeiben versenyezhetek a WTCC sorozatban. Sajnos tavaly nem kaptam szerződést egyik Forma-1-es élcsapattól sem, de nagy kihívásnak tekintem a túraautó bajnokságot."

A portugál ennek ellenére nem adta fel a reményt, hogy egy szép napon visszatérjen az autósport királykategóriájának tartott Forma-1-be: "A tárgyalások folynak tovább, de most kizárólag a WTCC szériára és a SEAT csapatra koncentrálok. A lehető leghamarabb be akarok illeszkedni. Ez nehéz lesz, de elszánt vagyok."

"Ami pedig a Forma-1-et illeti, meglátjuk mi lesz"- tette még hozzá nem éppen megingathatatlanul Monteiro, aki legjobb F1-es eredményét a 2005-ös Amerikai Nagydíjon érte el, amikor Jordanjével a harmadik helyet szerezte meg. Ugye mindenki emlékszik, a Michelines csapatok azt a versenyt bojkottálták.