Barcelona rekordot döntene és hosszabbítana

Vágólapra másolva!
Óriási érdeklődés kíséri a Spanyol Nagydíjat, amit mi sem bizonyít jobban, hogy két héttel az esemény előtt már nem lehet jegyet venni a futamra. A spanyol szervezők rekorddöntésre készülnek.
Vágólapra másolva!

Az Alonso-őrület egyre inkább fokozódik az Ibériai-félszigeten, mindenki élőben akarja látni a kétszeres világbajnokot, aki egyébként az idei bajnokságban is az élen tanyázik, igaz másik két versenyzőnek is ugyanannyi pontja van, mint a mclarenesnek.

A május 13.-i Spanyol Nagydíjat a Circuit de Catalunyán rendezik, ám a szervezők már most kiakaszthatják a kapukra a megtelt táblát, hiszen bő két héttel a futam előtt már nem lehet jegyet venni az idei szezon negyedik állomására.

Pedig a szervezők mindent megpróbáltak, hiszen két új tribünt is felhúztak az aszfaltcsík mellé, ám az S és a T jelzésű lelátók sem biztosítottak annyi plusz helyet, amit ne tudtak volna értékesíteni.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a tavaly felállított 131.200-as rekord nézőszám is veszélybe került, a szervezők az idei futamra 145.000 fanatikust várnak.

A tesztelésre is leggyakrabban használt barcelonai pályán nem csak az új tribünök jelentik a változást, hiszen az utolsó kanyar elé egy új sikánt is beépítettek. Ezzel egyrészt növelték a célegyenesre ráfordító kanyar biztonságát, másrészt megnőtt az esélye annak, hogy az egyenes végén előzést is láthat a szépszámú nézősereg, mivel így jobban összerázódik a mezőny.

De nem csak ebbe a kanyarba került egy kis plusz-aszfalt, hanem jónéhány bukóteret is lebetonoztak a szervezők, amivel szintén a biztonságot növelték. A rajongók számára pedig 26 óriáskivető biztosítja, hogy nem maradhatnak le semmiről.

Persze nem véletlen a nagy igyekeztet, hiszen a pálya igazgatója, Manuel Meadows meg szeretné hosszabbítani a barcelonai ring szerződését. A tervek szerint az új kontraktus, melyet Bernie Ecclestone is ellát majd kézjegyével, 2016-ig garantálja Spanyolországnak a Forma-1-es tagságot.

Ez azért lenne fontos a katalánoknak, mert az ország másik pályája, a valenciai is gőzerővel készül arra, hogy F1-es futamot rendezhessen.