Massa szerint sorsdöntő szakaszba ért a bajnokság

Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája, Felipe Massa tegnap még Brazíliában ünnepelte 26. születésnapját, jövő héten szerdán viszont már Barcelonában tesztel majd a csapattal. A dél-amerikai versenyző a soron következő futamokat kulcsfontosságúnak titulálta.
Vágólapra másolva!

A brazil pilóta Bahreinben pályafutása harmadik Forma-1-es győzelmét aratta, aminél talán szebb ajándékkal nem is lephette volna meg magát születésnapja alkalmából.

Massa hazájában regenerálódik, de ez nem megy olyan egyszerűen: "Brazíliában mindig nehéz igazán kikapcsolódni, mert itt mindenki ismer engem. A legtöbben igazi fanatikusok, épphogy nem őrültek"- nyilatkozta Massa, aki azt is elárulta, hogy szívesen osztogat autogramokat, de most számára az a legfontosabb, hogy pihenjen és tréningezzen.

A bajnokságban a négyhetes szünet kellős közepén vagyunk, de jövő héten már Barcelonában tesztelnek a csapatok, majd tíz nap múlva szintén a katalán városban folytatódik a versenyfutás a pontokért. A Spanyol Nagydíj az idei első európai futam lesz, és Massa szerint a bajnokság igen fontos szakasza vár rájuk.

"Bahreinben tökéletes volt az autó, de most mégis arra kell koncentrálnunk, hogy fejlődni tudjunk"- nyilatkozta maximalizmusra törekvő brazil. "A bahreini futam már a múlté, csak a következő versenyre tudok gondolni."

"A bajnoki címért folytatott harcban kulcsfontosságú lesz az előttünk álló időszak. Az élen nagyon szoros csata alakult ki, éppen ezért még fontosabb, hogy az autót tökéletesíteni tudjuk"- folytatta Massa, aki jelenleg ötpontos hátrányban követi az élen fej-fej mellett haladó triót.

A 26 éves sofőr ezért is tulajdonít nagy jelentőséget a jövő heti barcelonai tesztnek, ahol szerdán, az utolsó napon fog autóba ülni, a többiek egyébként már hétfőn megkezdi a munkát a Circuit de Catalunyán.

"Idén a teszteknek még nagyobb jelentősége van, mint korábban"- folytatta a bahreini győztes. "Eddig a tesztmunka oroszlánrészét a gumik kipróbálása tette ki, idén viszont az egységes abroncsok miatt már nem ez a legfontosabb, hiszen az autó más alkatrészeinek tökéletesítésével kell fejlődést elérnünk"- fejezte be Massa.