Baumgartner újra Forma-1-es autóban

Vágólapra másolva!
Igaz, a magyar pilóta csak a Minardi kétüléses autóját vezetheti majd, de tény, hogy Baumgartner Zsolt újra F1-es versenygépbe ülhet. A bevetésre az Egyesült Államokban kerül majd sor.
Vágólapra másolva!

Baumgartner jelenleg a Minardi csapat ChampCar szériában induló autóit teszteli, de egy rövid időre ismét közel kerül majd a Forma-1-hez.

A Minardi évek óta járja a világot kétüléses Forma-1-es autójával, mellyel a szerencsés helyzetben lévő, és elég zsebpénzzel rendelkező utasok megtehetnek néhány kört a pilóta mögött ülve.

Paul Stoddart, a Minardi csapatfőnöke ily módon már sokaknak szerzett egy életre szóló élményt. A körút most Amerikában folytatódik, ahol az idei első három ChampCar futam betétprogramjaként Las Vegasban, Long Beachen és Houstonban összesen 70 fő szerezhet új élményeket.

A Baumgartner által is vezetett kétüléses persze már csak az ülések száma miatt sem egyezik meg teljesen a Forma-1-es gépekkel, de a teljesítménye is visszafogottabb. A kasztnit egy tízhengeres Cosworth motor repíti, mely 16.000-es percenkénti fordulatszámot produkál.

A 700 lóerős gépet nem csak Baumgartner Zsolt, hanem a Forma-1-et szintén megjáró Patrick Friesacher terelgeti majd.