A peches Kubica továbbra is nagy tehetség

Vágólapra másolva!
Az idén főként Nick Heidfeldnek köszönhetően remeklő BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen biztos benne, hogy az istálló másik pilótája, Robert Kubica is magára fog találni, és szállítani fogja az eredményeket.
Vágólapra másolva!

Robert Kubica számára az idei szezon eddig nem a legjobban alakult, ugyanis míg csapattársa, Nick Heidfeld mindhárom futamon pontot szerzett, addig a lengyel az első két versenyen vergődött, és csak legutóbb, Bahreinben ért célba a legjobb nyolcban.

A bő egy héttel ezelőtt megszerezett három pont nem túl nagy eresztés a lengyeltől, de a BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen bízik benn, hogy az eredmények a későbbiekben jönni fognak.

"Robertben óriási potencia van"- kezdte a német szakember. "Mindannyian tudjuk, hogy 2007 tanulóév lesz a számára. Az idei első két futamon pechje volt, ezért volt nagyon fontos, hogy Bahreinben végre megszerezte első pontjait."

Kubica a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon technikai hiba miatt célba sem ért, a második versenyen Malajziában legalább már ez sikerült neki, ám amikor a kockás zászlót meglengették, akkor csak a tizennyolcadik (utolsó) helyen autózott, igaz ekkor is a technika babrált ki vele.

A rossz kezdés után azonban a 22 éves lengyel is kezd magára találni, ezt bizonyítja bahreini hatodik helye is. A csapatnál így a nehézkes rajt ellenére is jó a hangulat, és a bizalom továbbra is töretlen Kubicával szemben.

"Mondtam Robertnek, hogy nyugodjon meg, jönni fognak az eredmények is"- folytatta Theissen. "Tudjuk, hogy képes jól teljesíteni. Csak néhány problémamentes versenyre van szüksége, és újra a régi lesz"- tette még hozzá a német szakember.