A BMW a Zöld Pokolba tar

Vágólapra másolva!
A BMW a Bahreini és a Spanyol Nagydíj közti négyhetes szünetet kihasználva a hétvégén nagyszabású rendezvényt tart a Nürburgringen, melynek csúcspontjaként Heidfeld a régi, több mint 20 kilométer hosszú Nordschleifén autózik majd.
Vágólapra másolva!

A legendás pályán 1976. augusztus elsején tette meg utolsó köreit egy Forma-1-es autó, ám szombat délután a mítosz újraéled, hiszen Nick Heidfeld egy BMW Sauber volánjánál ülve az aszfaltra hajt.

Ezen a pályán történ Niki Lauda emlékezetes balesete a fentebb már említett augusztusi napon, melyben az osztrák pilóta súlyos égési sérüléseket szenvedett, melynek nyomait még ma is viseli. A Nemzetközi Automobil Szövetség ezek után döntött úgy, hogy a pályát törli a programból. Persze a száguldó cirkusz később visszatért ide, de akkor már nem a 73 kanyart tartalmazó és 20,8 km hosszú aszfaltra, hanem a jelentősen lerövidített pályára.

"Egy modern Forma-1-es autó a Nordschleife aszfaltján, ez meghaladja az ember képzelőerejét"- lelkendezett a BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen, aki a Nürburgringtől alig 60 kilométerre fekvő Monschauban nőtt fel.

A BMW-t Nick Heidfeld fogja vezetni, aki előbb biciklivel, majd autóval is sok-sok kört tett már meg a pályán, hogy a hétvégén BMW Sauberjével is biztonságban körbeautózhasson: "Nem ismerem jól a pályát, de azért ismerem, párszor körbementem már rajta, és természetesen a szimulátor segítségével is tanulgattam a vonalvezetését"- mondta az idén pályafutása legjobb szezonkezdését produkáló Heidfeld.

"Versenyen persze még nem vezettem itt, de nagyon örülök neki, hogy a világ legszebb, de ugyanakkor legnehezebb pályáján körözhetek. Igazi kuriózum lesz ez számomra"- folytatta a német, akinek vissza kell fognia magát, hiszen csapata nem engedi, hogy féktelen száguldásba kezdjen szombat délután.

"A BMW nem szeretné, ha túl gyorsan hajtanék, mert aggódnak a pálya miatt. De én versenyző vagyok, egyszerűen nem tudok lassan vezetni!"- mondta a pilóta, bár azt Theissen is elismerte, hogy Nick elérheti a 300 km/h-s sebességet is.

A csapat a korábbi világbajnok, Jackie Stewart által Zöld Pokolnak nevezett ringre nem építi át az F1.07-es modellt, és nem csak Nick Heidfeld autókázik majd szombaton. A német mellett többek közt a tesztpilóta Sebastian Vettel is autóba ül, igaz ő már csak a rövidített ringen vezet.

A szervezők 30.000 nézőt várnak a helyszínre, akik 10 Euró ellenében tekinthetik meg a rendezvényt.