Kubica jobbnak érzi magát korábbi példaképénél

Vágólapra másolva!
A legtöbb Forma-1-es pilótának van példaképe, akit bálványozhat, és akit követni szeretne. Robert Kubica nem tartozik ebbe a táborba, a lengyel inkább saját képességeivel foglalkozik, bár elismerte, hogy korábban volt olyan, jelenleg is aktív versenyző, akire felnézett.
Vágólapra másolva!

A BMW Sauber pilótájának az idei harmadik versenyig, a Bahreini Nagydíjig várnia kellett arra, hogy begyűjtse idei első pontjait, ám ennek ellenére is jobbnak érzi magát korábbi idoljánál.

"Valóban nincs egyetlen példaképem sem a versenyzők közül"- nyilatkozta Kubica. "Viszont, amikor még a kartban versenyeztem, Giancarlo Fisichella hatása alá kerültem, és akkor én is a Forma-1-ben akartam versenyezni, mint ő. Most már elmondhatom, hogy ez sikerült, és talán az sem túlzás, hogy jobb vagyok, mint ő."

Kubica jelenleg a 22 Forma-1-es pilóta közül azon kisebbségben lévők közé tartozik, akiknek minden esélye meg van arra, hogy rendszeresen pontot szerezzenek. A 22 éves lengyel számára ez nyilvánvaló, de ennek ellenére összes ellenfelét nagyon tiszteli.

Sokak példaképe volt a Forma-1 legeredményesebb bajnoka, aki a 2006-os szezon végén hétszeres világbajnokként vonult vissza: "Ha az ember a legnagyobb versenyzőkről beszél, akkor mindenképpen meg kell említenie Michael Schumachert. Nagyon sokszor bebizonyította, hogy ő volt az elmúlt évtized legnagyobb klasszisa"- dicsőítette a németet Kubica.