Hamarosan elkészül az új Spyker

Vágólapra másolva!
Az egyedi sportautók gyártására specializálódott holland cégóriás elnöke, Michiel Mol elégedetten nyilatkozott csapata eddigi teljesítményéről, noha a Spyker versenyzői eddig még nem igen tudtak elmozdulni az utolsó helyekről.
Vágólapra másolva!

A silverstone-i bázisú alakulat az idei évben a Ferrari erőforrásait használja, illetve megszerezte a Toyota egykori technikai igazgatója, Mike Gascoyne szolgálatait, aki rengeteget segíthet a csapatnak.

A Spyker a szezon második állomásának helyet adó Maláj Nagydíjon már egy továbbfejlesztett aerodinamikai csomaggal ellátott autót vetett be, ám abból csak a bahreini futamon tudott profitálni. Azonban annak ellenére, hogy egyelőre képtelenek felvenni a harcot a középmezőnnyel, Mol elégedetten nyilatkozott az első három futamot követően.

"Úgy gondolom, hogy Bahreinben már láthattunk némi javulást" - mondta a szakember a Spyker hivatalos weboldalán. "Ez sokat segíthet a csapatnak az előttünk álló négyhetes szünetben, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elfelejtsük a Maláj Nagydíjat, ahol csúnyán elvéreztünk."

"Mostantól kezdve ugyanannyit fogunk tesztelni, mint a többiek. Barcelona előtt lesz még egy felkészülési programunk, Monacóra egy továbbfejlesztett aerodinamikai csomaggal érkezünk, míg ha minden jól megy, akkor a Nürburgringre már megérkezik a B specifikációjú autónk, miközben a szélcsatornát is átalakítjuk. Szóval sok minden fog történni a következő időszakban, és jók az érzéseim" - folytatta Mol, aki szerint az Európa Nagydíjon bemutatkozó módosított versenygép meghozhatja a várt sikert.

"Először kisebb lépéseket láthatunk, aztán a Nürburgringen bemutatkozó B specifikációjú autó meghozhatja a várt sikert. Talán sikerül előbb pályára vinnünk, mint előzőleg terveztük, aminek nagyon örülök. Természetesen meg kell várnunk, hogy miként fog teljesíteni, de eddig minden rendben van. Tudjuk, hogy amit elérünk a szélcsatornában, annak nagyjából ugyanolyan hatása lesz a rendes autóra, így minden továbbfejlesztés pozitívan fog hatni a teljesítményünkre. Elégedett vagyok."