Briatore két futamot rendezne egy hétvége alatt

Vágólapra másolva!
Flavio Briatorétól már megszokhattuk, hogy ritkán áll elő szokványos, hétköznapi ötletekkel. A hullámvölgyben lévő Renault csapatfőnöke ezúttal is meghökkentő bejelentést tett, alaposan felforgatná a Forma-1-es versenyhétvégék programját.
Vágólapra másolva!

Az 57. születésnapját nemrég ünneplő olasz a jelenlegi egy hosszú futam helyett két rövidebbet tenne be a programba. Briatore elképzelései kísértetiesen hasonlítanak az A1GP-ben alkalmazott rendszerre.

Eszerint a pilóták először egy 45 perces sprintversenyen mérnék össze tudásukat, ami alapján a délután 60 perces verseny rajtsorrendje is kialakulna. A sprintben leggyorsabbnak bizonyuló nyolc pilóta a második futamon viszont már fordított sorrendben sorakozna fel az első nyolc helyen. Ezen a ponton az ötlet eltér az A1-ben szokásostól.

Briatore elképzelései szerint mindkét futam végén pontokat osztanának, viszont a jelenlegi gyakorlattal ellentétben nem lehetne tankolni a nagydíjak közben.

Forma-1-es berkekben is egyre többször esik szó arról, hogy környezetbarátabbá kellene tenni a sportágat. Briatore szerint ehelyett inkább a közönséget kellene kiszolgálni: "Több milliárdba kerülnének a fejlesztések, mire valóban zölddé tudnánk tenni az F1-et, ráadásul ez nem is növelné a showt"- érvelt a Renault-s.

Az olasz csapatvezér tehát fokozná a látványosságot a száguldó cirkuszban, bár arról egyelőre nem érkezett hír, hogy mennyi hívet tudna szerezni merész elképzeléseinek, egyedül ugyanis még ő sem tud reformot végrehajtani.