Hakkinent nem lepte meg Hamilton szárnyalása

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen elárulta, egyáltalán nem volt meglepődve azon, hogy a GP2 tavalyi felfedezettje és bajnoka, Lewis Hamilton kimagaslóan kezdte meg pályafutását a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A színes bőrű versenyző történelmet írt Bahreinben, mikor megszerezte zsinórban harmadik dobogós helyezését élete harmadik Forma-1-es megmérettetésén. Hamilton ezzel a teljesítményével csapattársa, Fernando Alonso, és a ferraris Kimi Raikkönen mellett pontegyenlőséggel áll a bajnokság élén.

A McLaren egykori versenyzője, Mika Hakkinen elmondta, ő egyáltalán nem csodálkozott azon, hogy Hamilton jól kezdte az évet, ám figyelmeztetett, senki ne gondolja, hogy a fiatal tehetségnek nem lesznek nehézségei, ugyanis még az is előfordulhat, hogy visszaesik teljesítménye az év második felében.

A finn pilóta azt is elárulta, boldog, hogy egykori csapata, a McLaren egy év kihagyás után ismét visszatért a csúcsra a királykategóriában. "Nagyon boldog vagyok egykori csapatom miatt. Kiváló teljesítmény ez az elmúlt évek nehézségei után" - mondta Hakkinen. "Már akkor láttam, hogy készülnek valamire, mikor év végén lehetőségem volt tesztelni velük. Mindenki kiváló munkát végez."

"Alonso fantasztikus. Hamilton teljesítményén sem lepődtem meg, számítottam rá, hogy ilyen jól fog muzsikálni. Érdekes lesz látni, hogy Lewis képes lesz-e mindvégig higgadt és koncentrált maradni. Megvan a vele született versenysebessége, ezen nem is lepődtem meg" - folytatta az egykori bajnok, aki szerint a McLarennek minden esélye megvan arra, hogy bezsebelje a bajnoki címet 2007-ben.

"Jó esélyük van. Az autó megbízható, ami nagyon fontos. A versenyzők motiváltak, jobb teljesítményre sarkallják egymást. Fernando folyamatosan fejlődik, miközben Lewis is sokat tanul. Úgy gondolom, mindkettejüknek jó esélyük van arra, hogy bezsebeljék a bajnoki címet. Szerintem a Ferrari is ott lesz az élen folyó küzdelemben, azonban úgy érzem, hogy sok van még a McLarenben, így kemény lehet a végső küzdelem."