Fisichella: Kulcsszerepet kaphatok a Renault-nál

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella biztos benne, hogy csakis ő tudja kihúzni a pácból a Renault-t, ugyanis az ő segítsége, és komoly tapasztalata nélkül a világbajnok alakulat képtelen lesz kilábalni a bajból.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két év világbajnok csapata az idei évben még csak a dobogó közelébe sem jutott, ugyanis az új R27-es kódszámmal ellátott versenygép sem tapadásban, sem egyenletességben nem tudja felvenni a versenyt a riválisokkal.

Mindezek ellenére Fisichella úgy gondolja, hogy továbbra is elszántnak kell maradnia, mert csak ő segíthet abban, hogy a Renault túljusson a nehézségeken. "Úgy gondolom, hogy ez most mindennél fontosabb" - mondta az olasz pilóta a Renault hivatalos weboldalán. "Már korábban is voltam ilyen helyzetben, és egy versenyző nagyon sokat segíthet ilyenkor a csapatnak. Nem szabad másban keresni a hibát, az élre kell állni, és a tapasztalattal a hátad mögött meg kell oldani a gondokat."

"Jól tudják, hogy mikor pályára gördülök, akkor a maximumot nyújtom, és a határon autózom, és mindent kihozok a csomagból. Én is tisztában vagyok azzal, hogy a színfalak mögött mindenki keményen dolgozik, a mérnököktől kezdve az igazgatóságig, hogy jobbá tegyék az autót" - folytatta Fisichella, aki elárulta, hogy a csapat enstone-i bázisán szünet nélkül azon dolgoznak, hogy javítsanak az autó teljesítményén.

"Jelenleg ezen dolgozik a csapat, mindent megtesz annak érdekében, hogy megértse a probléma okát, és megoldást találjon rá. A Forma-1-ben nem egyszerű feltérképezni a problémák pontos okát. Logikusan kell eljárni, mert különben több lesz a kérdésed, mint a válaszod. Mi versenyzők érezzük, hogy az autónak nincs meg a megfelelő tapadása, és nem lehet egyenletesen vezetni, de az már a mérnökök dolga, hogy megtalálják, mi okozza ezt, majd orvosolják."

"Az elmúlt héten a gyárban jártam, és tudom, hogy mindenki keményen dolgozik azon, hogy jobbá váljon az autó."