Alonso szeme előtt mindig a győzelem lebeg

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso nem bánta meg, hogy a tavalyi szezon végén két világbajnoki címmel a háta mögött elhagyta a Renault-t, hiszen jelenleg jó úton halad a címvédés felé.
Vágólapra másolva!

A spanyolhoz hasonlóan ugyan csapattársának, Lewis Hamiltonnak és Kimi Raikkönennek is 22 pontja van, de a pontegyenlőség esetén életbe lépő szabályok értelmében jelenleg Alonso vezet.

"Új kihívást kerestem, és ezzel a váltással egy új fejezetet nyitottam sportpályafutásomban. Ez természetesen imázs-váltással is járt"- nyilatkozta Alonso, akinek optimizmusa viszont a régi: "Egy új szezonnak mindig nagy lelkesedéssel vágsz neki, az első néhány hónapban bízol benne, hogy sikerül a címvédés."

"Aztán később jöhetnek nehézségek, amikor elbizonytalanodsz, de az elvárások maradnak ugyanolyan nagyok, így menned kell tovább"- folytatta a kétszeres világbajnok.

A 25 éves klasszis tisztában van vele, hogy a siker érdekében a csapat munkatársai nagyon keményen dolgoznak, éppen ezért nem teheti meg, hogy nem az első helyet célozza meg: "Óriási hiba lenne, ha nem a győzelem lebegne a szemem előtt, amikor autóba ülök, ezt egyszerűen nem tehetem meg."- nyilatkozta a spanyol, aki az idei második versenyt, a Maláj Nagydíjat megnyerte.

"Amikor már a rajtrácson vagy, akkor nagyon kell koncentrálnod, hiszen ott már csak a verseny és az autó számít, minden más körülmény jelentéktelenné válik"- fejezte be Alonso.