Jordan: Dennisnek nem kell anyáskodnia Hamilton felett

Vágólapra másolva!
A korábbi csapatfőnök, Eddie Jordan nem érti, hogy a McLaren-Mercedes miért óvja még a széltől is a szuperújoncot, Lewis Hamiltont. A brit szerint a Forma-1-ben nagyon fontos, hogy a pilóták szerepeljenek a médiában is.
Vágólapra másolva!

Az idei év legnagyobb felfedezettje kétségtelenül Lewis Hamilton, legalább is a Forma-1-ben, így érthető, ha az egész világsajtó sokat foglalkozik az újonccal. A brit média azonban nagyon keveset kap új kedvencétől, mert a McLaren túlságosan is óvja új gyöngyszemét.

A brit istálló féltékenysége egészen odáig vezetett, hogy Hamilton a rajtrácson például nem adhat interjút a verseny előtt. Ron Dennis csapatfőnök döntésével többek közt Eddie Jordan sem ért egyet, szerinte anyagi szempontból sem a legjobb húzás, hogy ennyire óvják az ifjú titánt.

"Az interjúk keltik fel a szurkolók és számtalan szponzor érdeklődését is, éppen ezért nagyban hozzájárulnak a Forma-1 életben tartásához"- kezdett bele mondandójába Jordan.

"Nem tudom, hogy Ron Dennis mit gondolt akkor, amikor Melbourne-ben és Sepang-ban is megtiltotta Lewis Hamiltonnak, hogy a rajt előtt nyilatkozzon? Tíz másik versenyző örömmel ugrott volna, és a szponzoraik is örülhettek volna, hiszen a rajt előtti percekben a logójuk megjelent volna a képernyőn."

"Ezen kívül a szurkolók is nagyon szívesen hallanák élőben új kedvencüket"- folytatta a brit. "Nem értem, miért kell ennyire óvni őt, de szerintem ez csak árt a hírnevének. A médiának szüksége van a sztárokra, úgyhogy ez nem mehet így tovább."

Jordant már csak azért is meglepetésként érte Dennis viselkedése, mert a McLaren csapatfőnöke már legalább tíz éve ismeri minden idők legjobban debütáló F1-es pilótáját: "Lewis elég jó ahhoz, hogy a nagy érdeklődés mellett is maximálisan a feladatára tudjon koncentrálni. Nem kell felette anyáskodni. Ronnak engednie kellene, hogy jobban megismerhessük őt"- fejezte be a korábbi csapatfőnök.