A DTM-es menő továbbra is a Forma-1-be készül

Vágólapra másolva!
Gary Paffett évek óta ott toporog a Forma-1 küszöbén, de eddig még nem tudta átlépni azt. A 26 éves pilóta jelenleg ismét a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) szerepel, de 2008-ban végre a száguldó cirkuszban is bemutatkozna.
Vágólapra másolva!

A brit pilóta 2003 óta a DTM-ben szerepel a Mercedes-Benz csapatában. A McLaren Forma-1-es csapatával is szoros kapcsolatot ápol, hiszen az ezüstnyilak utánpótlás nevelő rendszerének tagja volt, így már az F1-es versenygépet is tesztelhette.

Paffett nem tétlenkedett sokat, első DTM-es évében még csak 11. lett, de 2004-ben már az összetett verseny második helyén végzett. Egy évvel később viszont senki nem tudta megelőzni a britet, így bajnokká avatták.

A 2006-os szezont kihagyta a pilóta, és teljes erőbedobással a Forma-1-re készült, de a McLaren nem szerződtette. Idén ismét visszatér korábbi sikerei helyszínére, a DTM-be, ahol a hétvégén rendezik a szezonnyitó futamot, de szeme előtt továbbra is a Forma-1 lebeg.

"Már többször elmondtam, hogy 2008-ban már a Forma-1-ben szeretnék versenyezni"- nyilatkozta az első mcLarenes F1-es tesztjét 2000-ben teljesítő Paffett, aki idén a Persson Motorsport nevű csapat színeiben egy tavalyi autóval versenyez majd.

Azzal, hogy a brit ismét a DTM-ben szerepel, már a Forma-1-re készül: "A túraautó bajnokság remek alapot nyújt számomra a Forma-1-re való felkészüléshez. Mindent megteszek, hogy jövőre már ott versenyezzek"- fogadkozott Paffett.

A McLaren-Mercedes színeiben a brit minden bizonnyal jövőre sem fog tudni rajthoz állni az F1-ben, de más lehetőség is kínálkozik számára. A 2008-as szezon újon csapata, a Prodrive ugyanis a tervek szerint a McLaren kasztnival és Mercedes motorral kezdi meg első évét, és ebben az esetben Paffett előtt is megnyílhat az út.