Ecclestone megvette az isztanbuli ringet

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone 2021-ig megszerezte az isztanbuli versenypálya üzemeltetési jogait. Ezt maga Ecclestone jelentette be a mai napon egy sajtótájékoztatón Törökországban.
Vágólapra másolva!

A hírek arról szólnak, hogy a Forma-1 mindenható ura mintegy 35 millió Eurót fizetett a nagy adósságokkal küzdő versenypálya jogaiért.

Ecclestone jelenleg is Isztanbulban tartózkodik, ahol a gyorsasági motoros világbajnokság idei harmadik futamára kerül sor a hétvégén. A brit üzletember elmondta, hogy nem anyagi érdekek vezérelték, amikor megvette a ringet, hanem hisz benn, hogy Törökország a Forma-1 és a motorsportok központja lehet.

A Török Nagydíj 2005-ben került be az F1-es naptárba, a pályát pedig kifejezetten emiatt építették a törökök. Az azóta eltelt időszakban az eddigi üzemeltető nem tudta sikeressé tenni a vállalkozást, ezért most eladásra kínálta.

A tavalyi Török Nagydíj után egyébként kisebb botrány robbant ki amely nemrégiben csengett le. A 2006-os futam eredményhirdetésén ugyanis a kizárólag Törökország által elismert Észak-Ciprusi Török Köztársaság elnöke adta át a győztesnek a trófeát, amelyet nemzetközi diplomáciai bonyodalom követett.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megbüntette a Török Nemzeti Sportszövetséget (TOSFED) és a Török Nagydíj rendezőit (MSO) is, először 5 millió dollárra, majd néhány hete megfelezte azt.