Theissen: A győzelem még csak a kívánságlistán szerepel

Vágólapra másolva!
Az idei szezont nagyon jól kezdte a BMW Sauber, hiszen a német-svájci gárda pillanatnyilag megnyugtató előnnyel áll a harmadik helyen a konstruktőrök versenyében, ám Mario Theissen szerint továbbra is realistának kell maradniuk.
Vágólapra másolva!

A kiváló szezonrajt után teljesen érthető, ha a BMW technikai igazgatója, Mario Theissen elégedett az eddig látottakkal: "Azzal a céllal vágtunk neki az idei évnek, hogy az élmezőnnyel szembeni lemaradásunkat a felére csökkentsük."

"Az első három futam után szerintem ez sikerült is. Bahreinben talán még közelebb is voltunk a nagymenőkhöz, egyértelműen kiderült, hogy a mezőny harmadik legerősebb csapata vagyunk.

"Idén eddig mindig a legjobb tízbe kvalifikáltuk magunkat, összesen 18 pontot szereztünk és már most feleannyi egységünk van, mint a 2006-os év végén összesen volt. Szóval igencsak pozitív az eddigi összkép"- mondta elégedetten a német szakember.

Theissen az első győzelemmel azonban még nem számol: "Valóban remekül kezdtük a szezont, de realistának kell maradnunk. A Ferrari és a McLaren jóval előttünk jár, őket nehéz lesz megfogni. Bahreinben Nick elkapta ugyan Alonsót, ami igazán ünnepélyes pillanat volt, bennünket is meglepett,de lépésről lépésre kell haladnunk, és először egy dobogós helyet kell elcsípnünk. A győzelem egyelőre csak a kívánságlistánkon szerepel."

A BMW motorsport igazgatója a csapat két pilótájával is elégedett lehet, Heidfeld eddig három negyedik helyet, Kubica pedig egy hatodik pozíciót szállított: "Nick csúcsformában versenyez, az első három futamon első osztályú teljesítményt nyújtott, kihozta magából a maximumot."

"Robertnek az első két nagydíjon, Ausztráliában és Malajziában is pechje volt, de ami fontos, hogy Bahreinben végre megszerezte első pontjait. Biztos vagyok benne, hogy ő is be fog lendülni"- értékelt a német.

Ezek után felvetődik a kérdés, melyet az elmúlt időszakban a sajtó is forszíroz, a BMW miért nem hosszabbított még szerződést Heidfelddel, akinek csak az idei szezon végéig érvényes jelenlegi kontraktusa?

"Nickhez hasonlóan a csapat is kiválóan teljesít, a kettő pedig remekül illik egymáshoz. Jelenleg egyik félnek sincs oka másfelé kacsingatni, de az idő sem sürget bennünket a hosszabbítást illetően. A szezon végére meghozzuk a döntést"- fejezte be higgadtan Theissen.