A Red Bull keményen fellép a kémek ellen

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing vezetősége jogi úton próbálja tisztázni, miként kerülhettek a Spyker tulajdonába olyan dokumentumok, melyekből állítólag bizonyítani lehet, hogy a Scuderia Toro Rosso az RB3-as módosított változatéval fut az idei évben.
Vágólapra másolva!

A brit Autosport magazin információi szerint fontos dokumentumok szivárogtak ki a Red Bull Racing istállótól, melyek cseppet sem meglepő módon a Spykerhez is eljutottak, ami alapján a holland tulajdonban lévő gárda azonnal feljelentést tett az energiaital-gyárosok ellen, ugyanis bizonyosnak találta, hogy kijátszva a szabályokat ugyanazzal az autóval küldi pályára az idei évben mindkét csapatát.

Egyes források szerint a Red Bull már meg is kezdte az ügy kivizsgálását, és megtalálta, ki vitte ki magával a Minton Keynes-i gyárból a titkos adatokat tartalmazó dokumentumok fénymásolatait. A vezetőség már tárgyal a jogászokkal, miként lehetne jogi útra terelni az ügyet, és eljárást indítani a kémkedéssel vádolt dolgozó ellen.

Bár egyelőre még koránt sem biztos, hogy a Red Bull jogi útra tereli az ügyet, a vezetőség biztosan feljelentést tesz a rendőrségnél a tettes ellen, és azt is fontolóra veszi, megtámadja-e a Spykert, aki Malajziában mutatta be az említett dokumentumokat.

Az egyedi sportautók gyártására specializálódott holland cég ugyan nem közölte, honnan szerezte meg az iratokat, egyes források úgy tudják, hogy elektronikus úton, levélben kerültek hozzájuk a bizonyítékokat tartalmazó dokumentumok.

A Red Bull Racing vezetője, Chtistian Horner ugyan nem beszélt a tervekről, elárulta, a lehető legkeményebb megtorlásra számíthatnak a tettesek. "Keményen dolgozunk azon, hogy megtudjuk, miért, hogyan, és mikor kerültek a Spyker kezébe a dokumentumok, és rajzok, melyek egyértelműen a Red Bull Tehcnology szellemi tulajdonában vannak. A tettes a lehető legkeményebb megtorlásra számíthat" - mondta a szakember az Autosportnak.