Newey: A Red Bull gyorsabb, mint a Renault és a Toyota

Vágólapra másolva!
Adrian Newey elégedett az RB3-asok teljesítményével, de újabb javulást vár a Spanyol Nagydíjon.
Vágólapra másolva!

A Red Bull csapat nehezen értékelhető nagydíjat zárt Szahírban. David Coulthard és Mark Webber is pontszerző helyről esett ki, de ennek ellenére a téli lassúságnak már nyoma sem volt, így némi elégedettséget is érzett a gárda.

Mindkét pilóta jó iramot diktált, Coulthard például szinte az egész mezőnyön átlépett, hiszen a 21. helyről a hetedikre jött fel. Éppen ezért a műszaki vezető, Adrian Newey is pozitívan beszélt a futam után.

"Bosszantó, hogy nem értünk célba, de mindenképpen biztató, hogy autóink a hetedik és nyolcadik helyen haladtak"- tekintett vissza Newey. "A sebességünk sokkal jobb volt, mint korábban. A legjobb három csapatot még nem tudjuk megközelíteni, de mi vagyunk a negyedikek, ez kétségtelen. Gyorsabbak voltunk, mint a Renault és a Toyota."

A valóban nem lebecsülendő gyorsaság azonban nem párosult megbízhatósággal. Coulthard váltója már a szombati időmérőn megadta magát, míg Webberé a versenyen mondott csődöt, de az ausztrálnak az idénynyitóhoz hasonlóan a tanksapka fedéllel is problémája volt.

Így első ránézésre nem is gondolnánk, hogy egy le nem csukódó tanksapka mennyire megváltoztatja az autó aerodinamikáját: "Egy kisebb légüres tér jön létre mögötte, így a hátsó szárnyra is nehezebben jut el a levegő"- magyarázta a szakember. "Ráadásul megnő a légellenállás is, így az egyenesekben lassabb lesz az autó, és az egyensúlya is rossz lesz. Persze ha csak ez lett volna a probléma, akkor Mark célba érhetett volna."

Az idei negyedik versenyig néhány hét még hátra van, így a Red Bullnak van lehetősége a fejlődésre, igaz, a többi csapat is ezen mesterkedik majd: "Az autó eddig új volt, nem nagyon tudtuk fejleszteni. Barcelonában viszont már néhány újítást is kipróbálunk majd, amiktől sokat várunk"- fejezte be Newey.