Massa: Túl korai még csapatsorrendet felállítani

Vágólapra másolva!
Felipe Massa pillanatnyilag öt ponttal kevesebbet gyűjtött csapattársánál, Kimi Raikkönennél, de a kiélezett verseny miatt egyelőre nem számít arra, hogy a vörösök csapatsorrendet állítanának fel köztük.
Vágólapra másolva!

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után a szaksajtó újabb Ferrari érát jósolt, de az azt követő két futamon kiderült, hogy a Melbourne-ben nem alakult ki valós kép az erőviszonyokról. Ugyanis Malajzia a McLaren totális győzelmét hozta, a hétvégén Bahreinben viszont ismét a Ferrari győzött, ám előnye már nem volt olyan meggyőző.

A Szahírban a dobogó legfelső fokára álló Felipe Massa magabiztos győzelmet aratott, és versenyzését látva már nyoma sem volt az egy héttel korábban, Malajziában tapasztalható bizonytalanságnak: "Bahreinben hiba nélkül versenyeztem. De most nem szabad emiatt különösen örülnöm, továbbra is arra kell törekednem, hogy a hibáimból tanuljak. Minden eredmény nagyon fontos a számunkra."

"A csapat nagyon keményen dolgozik azon, hogy továbbra is a McLaren előtt maradjon, de ez roppant nehéz lesz"- folytatta a 25 éves brazil, aki jelenleg ötpontos hátrányban van a pilóták versenyében a három listavezetővel szemben.

Az egyik éllovas a másik ferraris, Kimi Raikkönen, de a kiélezett küzdelem miatt Massa bízik benne, hogy a Ferrari házon belül még nem tesz különbséget köztük: "Nem számítok gyors döntésre ez ügyben, hiszen a bajnokság még alig kezdődött el"- érvelt a brazil.

Massának egyébként a hétszeres világbajnok Michael Schumacher személyében kiváló tanácsadója van: "A bahreini futam után Michael felhívott, gratulált, és azt mondta, hogy nagyszerű versenyt futottam"- büszkélkedett Massa, akit tavalyi csapattársa a Maláj Nagydíj előtt és után is felhívott, ám azok a beszélgetések minden bizonnyal nem volt ennyire jó hangulatúak, hiszen a brazil Sepangban csak ötödik lett.

A brazil szerint a Ferrarinak nagy szüksége van Schumacherre: "Michael segíteni akar, nem tanácsokat osztogat. Még mindig nagyon fontos része a csapatnak, meghitt beszélgetéseket szoktunk folytatni"- fejezte be Massa.