Hamilton: Már csak idő kérdése és győzni fogok

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton étvágya egyre nagyobb.
Vágólapra másolva!

A McLaren-Mercedes újonca azok után, hogy pályafutása első három Forma-1-es futamán dobogóra állhatott, biztos benne, hogy hamarosan első győzelmét is megünnepelheti.

A szuperújonc Lewis Hamiltonnak mindössze három versenyre volt szüksége ahhoz, hogy megverje kétszeres világbajnok csapattársát, Fernando Alonsót. Bahreinben ugyanis a fiatal brit mind az időmérőn, mind a futamon jobb eredményt ért el a címvédőnél.

Miután Hamilton az első három futamon két második és egy harmadik helyet szerzett, pályafutása első Forma-1-es győzelme is a levegőben lebeg: "Csak idő kérdése. Nagyon keményen dolgozom azért, hogy minél előbb győzni tudjak"- mondta elszántan Hamilton, aki immáron minden idők legjobban debütáló F1-es újonca.

Hamilton jelenleg a világbajnoki pontversenyben is az élen áll, Alonsóhoz és Raikkönenhez hasonlóan a 22 éves zöldfülűnek is 22 pontja van. Pillanatnyilag azonban a pontegyenlőségből Alonso kerülne ki győztesen, de ez cseppet sem szegi kedvét Hamiltonnak: "Fernando a legkeményebb pilóta, aki ellen valaha is küzdöttem. Nagyon nehéz lesz őt megverni, de ez nem jelenti azt, hogy nem is sikerülhet. Azt nem tudom, hogy mikor kerül majd erre sor, de remélem minél előbb."

"A médiától és a szurkolóktól óriási támogatást kapok, amiért igazán hálás vagyok. Kiváltságos helyzetben vagyok, amiért itt lehetek a Forma-1-ben. Tíz évvel ezelőtt még csak álmodtam róla, most pedig itt vagyok a legjobbak közt, ez egyszerűen őrületes"- tette hozzá Hamilton.