Wurz apjának még nem kellett pezsgőt bontania

Vágólapra másolva!
A Forma-1-be több éves tesztpilótaság után visszatérő Alexander Wurz édesapja, Franz megfogadta, hogy fia minden egyes világbajnoki pontja után kinyit egy üveg pezsgőt, ám erre az első három futam után még nem került sor.
Vágólapra másolva!

A Williams-istálló versenyautói lényegesen jobbak, mint a tavalyi szezonban voltak, és Wurz képességei sem megkérdőjelezhetőek, ám az osztrák különböző okok miatt egyelőre még nem került fel a pontszerzők listájára.

"Természetesen jobb lett volna, ha néhány ponttal a tarsolyomban térhetek vissza Európába"- írta Wurz a honlapján. Ez azonban nem sikerült neki az első három versenyen, hiszen a szezonnyitón például David Coultharddal ütközött: "Hála istennek, hogy Melbourne-ben nem történt katasztrófa."

A második versenyen, Sepangban sem volt sokkal több szerencséje az osztrák pilótának, hiszen ott az időmérő edzésen a váltójával voltak problémák, így esélye már akkor megcsappantak, de a futamon mégis remekül szerepelt. "Fantasztikus verseny volt, hiszen 17 kör alatt nyolc pilótát előztem meg, nagyon élveztem"- emlékezett vissza a Maláj Nagydíjra Wurz, bár ez a fantasztikus menetelés sem eredményezett pontot, az osztrák csak a kilencedik lett.

A hétvégén Bahreinben mindkét Williams ismét pontközelben autózott, Wurz szorosan csapattársa, Nico Rosberg mögött a tizedik helyen ért célba: "Bahreinben sajnos nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy pontot szerezzünk. Sokáig őrlődtünk a középmezőnyben, kemény csata volt, de ez az egész idény ilyen lesz. Persze ez, hogy ennyire szoros a verseny nem könnyíti meg az életünket, de én már nagyon várom a Spanyol Nagydíjat."

Addig Wurz számára még hátravan egy teszt is Barcelonában: "Az aerodinamikát kell továbbfejlesztenünk elsősorban, és remélem, hogy az újítások segítségével már gyorsabbak leszünk, és az európai futamokon versenyben leszünk a pontokért"- fejezte be az osztrák. Franz Wurz pedig tovább hűtheti a pezsgőit.