Williams készen áll harcolni igazáért

Vágólapra másolva!
Sir Frank Williams megerősítette, készen áll bármiféle egyezséget megtámadni, mely arra irányul, hogy a "kereskedelmi" karosszériákkal versenyző csapatok is részesüljenek a Forma-1 televíziós jogdíjaiból befolyó összegből.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy korábban a Willaims istálló keményen harcolt azért, hogy megakadályozza a karosszériák adás-vételét az idei évben, az elmúlt hónapban szinte semmit nem lehetett hallani felőle. Miközben a Spyker jogi útra terelte az ügyet, a ma 65. születésnapját ünneplő Sir Frank Williams békésebb módszerekkel próbálja megoldani a helyzetet.

A csapattulajdonos hosszú hallgatás után végre ismét megszólalt, és elmondta, a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal fog tárgyalni az ügyben, és nem kíván a Spykerrel a bíróságra vonulni, hogy fellépjen a Scuderia Toro Rosso és a Super Aguri ellen.

Ecclestone korábban már elmondta, hogy a négy hét múlva megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon összehívja a csapatok vezetőit, hogy megbeszélje és megoldja velük a kialakult helyzetet, és elkerülje a hosszadalmas jogi hercehurcát, melyet a Spyker már meg is kezdett.

A Spyker és a Williams már korábban is javasolta, hogy csak azok a csapatok vehessenek részt a konstruktőrök versenyében, és részesüljenek a televíziós bevételekből, melyek saját tervezésű, és építésű autóval állnak rajthoz a versenyeken. Bár ez nyilvánvalóan nem ilyen egyszerű, Sir Frank Williams ismét megerősítette, csapata készen áll minden erejével harcba szállni azért, hogy csak az igazi konstruktőrök vehessenek részt a bajnokságban.

"Megküzdünk az igazunkért" - mondta. "Az igazat megvallva, nem szeretnénk jogi útra terelni a dolgot, hiszen eddig sem tettük azt, másképpen kell megoldanunk ezt a helyzetet. Azonban nem szabad félretennünk ezt az ügyet, ugyanis mikor megkötöttük az új szerződést Bernie-vel 2005-ben, akkor ezt megvitattuk, és fel sem merült, hogy az F1 finanszírozása megváltozna. A konstruktőröknek megvan a saját költségvetésük, és bárki, aki versenyen indul, jogosult a pénz elosztására. Arról volt szó, hogy a pénz tizenkét helyre megy, amiben meg is egyeztünk."