Viszonylag kevés nézővel is rekord született Bahreinben

Vágólapra másolva!
Az európai versenyekhez képest talán szegényesnek tűnhetnek a Bahreini Nagydíj nézőszámait összesítő adatok, de a közel-keleti ország így is rekordot döntött.
Vágólapra másolva!

A szezon harmadik futamán, Bahreinben a hétvége alatt több, mint 80.000 néző fordult meg a pálya mellett, a versenyt pedig minden eddiginél többen látták a helyszínen a negyedik Forma-1-es nagydíján áteső országban.

A legnagyobb érdeklődéssel várt esemény természetesen ezúttal is a vasárnapi verseny volt, amit 40.300 fő szurkolt végig az aszfaltcsík körül elhelyezett lelátókon. A rekordot jelentő nézőszámot többek közt 6000 VIP vendég és 300 akkreditált sajtómunkás hozta össze.

A pénteki szabadedzés is szép számú nézősereget vonzott, hiszen a kétszer másfél órás tréningekre 22.000 érdeklődő látogatott ki. Szombaton 26.000 belépő kelt el, és ha ehhez hozzávesszük a verseny nézőit, akkor bőven 80.000 feletti értéket kapunk, erre pedig a korábbi három bahreini versenyen még nem volt példa.

A nagy tömegnek a hőséggel is meg kellett küzdenie, az orvosi személyzetnek így volt dolga bőven. A helyszínen mintegy 200 főt részesítettek elsősegélyben, de komolyabb baja szerencsére senkinek sem esett.