McLaren: Hamilton szabadon harcolhat Alonsóval

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége megerősítette, nem áll Lewis Hamilton útjába, és a brit versenyző szabadon harcolhat csapattársával, Fernando Alonsóval, miután pályafutása harmadik F1-es versenyén is a dobogón végzett a hétvégén Bahreinben.
Vágólapra másolva!

Ahogy arra számítani is lehetett, a McLaren újonc versenyzője, Lewis Hamilton fantasztikusan szerepelt Bahreinben, és élete harmadik F1-es versenyén ismét felállhatott a dobogóra, mellyel befogta Alonsót és Raikkönent a pontversenyben.

Bár korábban senki nem gondolta volna, hogy a brit tehetség első évében versenyt fog nyerni, a McLaren vezetősége szerint a színes bőrű versenyző akár már a soron következő versenyeken megszerezheti élete első F1-es győzelmét.

"A csapat mindkét versenyzője jó eséllyel pályázik a bajnoki címre" - mondta a McLaren ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh. "Úgy gondolom, hogy az emberek már a kezdetekben tudták, hogy Lewis egy nagyon gyors versenyző, és ezt az eredményeivel is bizonyította. Azonban ennél még többre képes, és most már el kell ismernünk, hogy bajnoki esélyessé lépett elő."

"Nyilvánvalóan előbb vagy utóbb még tovább akar lépni, és győzelmet akar szerezni. Lehet, hogy ez még nem a következő futamon lesz, de biztos vagyok benne, hogy az idei évben már felállhat a dobogó legmagasabb fokára" - folytatta a szakember, aki elárulta, csapata a négy hét múlva megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjra újabb aerodinamikai és mechanikai fejlesztésekkel készül.

"Nagyon keményen hajtunk, ahogy csak bírunk. Több tizedet szeretnénk javítani a teljesítményünkön. Azonban egyik csapat sem fog a babérjain ülni, mindenki nagyon keményen fogja nyomni. A harc roppant kemény lesz, és versenyről versenyre kell javítanunk az autó teljesítményén."

Maga az érintett, Hamilton is megszólalt az ügyben, és bevallotta, már ő is tisztában van azzal, hogy harcba szállhat a bajnoki címért az idei esztendőben. "Ugyanolyan esélyem van a győzelemre, mint Alonsónak. Azonos autóval megyünk, és úgy gondolom, ugyanolyan versenyképes vagyok, mint ő."

"Egészen addig, míg tartani tudom ezt az egyenletességet, jó eséllyel pályázom a győzelemre. Nem szabad hibáznunk, és ki kell használnunk a négy hetes szünet adta előnyöket, hogy a következő versenyen meg tudjuk verni a Ferrarit" - tette hozzá Hamilton.