Mark Webber rossz lóra tett

Vágólapra másolva!
Mark Webber minden bizonnyal máshogyan képzelte: miután az ausztrál pilóta tavaly elhagyta a harmatgyenge Williams istállót és a Red Bull Racinghez szerződött, mintha fordult volna a kocka, Webber korábbi csapata most erősebbnek tűnik, mint a jelenlegi.
Vágólapra másolva!

A tavaly fennállása leggyengébb szezonját produkáló Williams istállótól örömmel távozó Mark Webber nagy lelkesedéssel írta alá a Red Bullos szerződését, ám az óta némi fordulat állt be a két csapat háza táján.

A Williams ugyanis jókora javulást bemutatva lényegesen versenyképesebb, mint az egyhelyben toporgó Red Bull. A hétvégi Bahreini nagydíjon például Webber és csapattársa, David Coulthard is kiesett technikai hiba miatt, míg a két Williams alig lemaradva a pontszerző helyekről célba ért.

Az ausztrálnak Bahreinben váltóhiba okozta a vesztét, de ezen felül egy gyermeteg probléma is megnehezítette a dolgát, ami ráadásul már nem először fordult elő vele idén. Ezek után nem csoda, ha Webber bosszúsan nyilatkozott: "A második tankolás után a tanksapka fedele nyitva maradt, ugyanúgy mint Melbourne-ben, de hasonló megtörtént akkor is, amikor legelőször beültem ebbe az autóba, ez pedig nagyon bosszantó"- mérgelődött Webber.

"Teljesen mindegy, hogy az első vagy az utolsó körben kell kiállnod, ez a lényegen nem változtat. Így nem lehet eredményt elérni, és sajnos igen gyakran történik velem valami"- sóhajtozott az ausztrál, aki az idei szezonban eddig egy 10. és egy 13. helyet tud felmutatni, így továbbra is pont nélkül áll, pedig tavaly három futam után már hárompontos volt.

Bahreinben egyébként a Red Bullok sebességével nem volt baj, hiszen Coulthard a 21. helyről indulva már hetedik volt, amikor végleg ki kellett állnia a bokszba, és Webber is pontszerző pozícióban autózott. De ugyebár a Forma-1-ben a végén számolják a pontokat...