Lauda: most a kicsiknek jött ki jobban a lépés

Vágólapra másolva!
A hétvégi Bahreini Nagydíj Felipe Massa győzelmét hozta, míg a második helyet minden idők legjobb Forma-1-es újonca, Lewis Hamilton szerezte meg. Az idei harmadik futamot Niki Lauda, a korábbi világbajnok értékelte.
Vágólapra másolva!

A háromszor vb-győztes Lauda szerint Bahreinben a nagycsapatok "kisversenyzői" vitték a prímet, utalva arra, hogy papíron Massa és Hamilton a gyengébb pilóták a Ferrarinál ill. a McLarennél, ám mégis ők szerezték meg az első két helyet.

"Massa tökéletes versenyt futott"- kezdte mondandóját Niki Lauda. "A jelek szerint tanult a Malajziában elkövetett hibájából. Tökéletes vezetést bemutatva rajt-cél győzelmet aratott. Egyébként a második helyen célba érő Lewis Hamilton is valami hasonlót művelt. Ilyen az, amikor a kicsik érvényesítik az akaratukat."

Az idei év első két versenyéhez képest akciódús volt a bahreini futam, az egyik legnagyobb szenzációt pedig Nick Heidfeld vitte véghez, aki különösebb erőlködés nélkül tudta maga mögé utasítani az aktuális világbajnokot, Fernando Alonsót.

"A BMW a versenyen megelőzte, de egyébként nem érte utol a McLaren-Mercedest. Heidfeld nagy csatában szerezte meg a negyedik helyet Alonso előtt, akinek vasárnap nem jött ki a lépés"- reagált a történtekre az osztrák legenda. "Ugyanez történt Raikkönennel, aki csapattársához, Massához képest egyszerűen nem volt elég gyors a hétvégén."

Laudának egyébként több honfitársa is érdekelt a Forma-1-ben, így például a Williams pilótája, Alexander Wurz és a Red Bull csapatok is. Ez a hétvége azonban nem róluk szólt: "A Red Bulltól már az is nagyszerű teljesítmény volt, ahogyan David Coulthard a mezőny végéről pontszerző helyre küzdötte fel magát. A Red Bull tehát roppant gyors volt, de ezt az eredmények nem tükrözik."

"Alexander Wurz pedig ismét azzal a problémával küzdött, amivel mindig is, ezúttal is csapattársa, most éppen Nico Rosberg mögött ért célba. Ezen változtatnia kell"- fejezte be értékelését Niki Lauda.