Ferrari: Raikkönennek javítania kell repülőrajtjain

Vágólapra másolva!
A Ferrari vezetősége szerint Kimi Raikkönennek javítania kell repülőrajtjain, ugyanis miután a biztonsági autó elengedte a mezőnyt Bahreinben, a finn versenyző jócskán lemaradt az előtte álló hármas bolytól, és esélye sem volt előzési pozícióba kerülni velük szemben.
Vágólapra másolva!

Az idei évben először kapott szerepet a biztonsági autó a versenyen, miután az első körben történt kisebb csetepaté után le kellett lassítani a mezőnyt. Miután a biztonsági autó kiállt, Massa, Hamilton, és Alonso egymás fenekébe bújva kiválóan kapta el a fonalat, miközben a negyedik helyen autózó Raikkönen csúnyán lemaradt, és mindössze két és fél másodperces hátrányban folytathatta tovább a száguldást Alonso mögött.

A Ferrari vezetősége később megerősítette, a finn versenyzőnek semmi gondja nem volt az autójával, így Raikkönennek mindenképpen javítania kell a repülőrajtjain.

"Ha nem az első vagy második helyen állsz, mindig jobb munkát kell végezned a többieknél" - mondta a csapat technikai igazgatója, Mario Almondo Raikkönen rajtjáról. "Úgy gondolom, hogy sokkal jobban kell összpontosítania az ilyen helyzetekben. Megvizsgáljuk a dolgot, hogy mi is történt valójában, hiszen ez a feladatunk, és ebből tudunk tanulni."

Mindezek ellenére a vezetőség dicsérő szavakkal illette versenyzőjét, aki sikeresen visszaelőzte Alonsót a versenyen, mellyel csatlakozott az élbolyhoz a világbajnoki pontversenyben.

Az olaszok sportigazgatója, Stefano Domenicali a következőket mondta: "Kimi legerősebb tulajdonsága, hogy mindig higgadt tud maradni. Soha nem érzelgős, mert folyamatosan gondolkodik. Ha a pontszámokat nézzük, Kimi az élen áll a pontversenyben két kollégájával egyetemben. Azonban ott van, és ez az ő erőssége."

A Ferrari továbbá ódákat zengett Massáról, aki maga mögött hagyva a Maláj Nagydíjat, ahol hibázott, mindvégig egyenletes teljesítményt nyújtva rajt-cél győzelmet aratott a hétvégén Bahreinben.

"Felipe kiválóan teljesített, maga mögött hagyta Malajziát. Úgy gondolom, hogy nagyon jól reagálta le a dolgokat, pedig sokan kritizálták a hibájáért" - folytatta Domenicali. "Úgy érzem, sokat fejlődött, mert először magának, és csak aztán nekünk akar bizonyítani. Természetesen remek versenyző, kiválóan kezeli az ilyen nehéz helyzeteket."