Alonsót hidegen hagyja a bahreini bukta

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy alulmaradt csapattársával szemben a hétvégén Bahreinben, ugyanis elárulta, legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy a harmadik verseny után ő áll majd az élen a bajnokságban.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki cím birtokosa az elmúlt két Bahreini Nagydíjat megnyerte a Renault-val, ám az idei évben nem termett babér számára a sivatagi pályán, amin egyáltalán nem volt meglepődve, hiszen egész hétvégén küszködött autójával.

Alonso végül csak az ötödik helyre kormányozta a McLarent, miközben újonc csapattársa, Lewis Hamilton fergeteges tempót diktálva ismét felállhatott a dobogóra, annak második fokára. A bajnoki címvédő azonban egyáltalán nincs elkenődve, ugyanis elárulta, nem is gondolta volna, hogy a bajnokság ilyen korai szakaszában ő áll majd az élen a pontversenyben.

"Három futam ment eddig le az idei bajnokságból, és korábban mindenki azt mondta, hogy nagy hibát követtem ez azzal, hogy elhagytam a Renault-t, és most a bajnokság élén állok" - mondta Alonso a spanyol riportereknek a verseny után. "A szezon előtt nem is mertem volna arról álmodni, hogy huszonkét pontom lesz mostanra, és a bajnokság élén állva érkezhetem meg Barcelonába, ami hihetetlen."

"Célom az volt, hogy a lehető legtöbb pontot bezsebeljem, és ne veszítsek sok pontot a Ferrarikkal szemben. Azt gondoltam, sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy az autó jól menjen a Bridgestone abroncsokkal, és megnyerhessen első versenyemet. Ki gondolta volna az előszezonban, hogy egy szinten leszünk a Ferrarival" - magyarázta a spanyol pilóta, aki egyelőre még nem tudja pontosan, miért nem tudott jobban teljesíteni Bahreinben.

"Nem tudom, miért küszködtem. Nem éreztem magam jól az autóban. Nem volt meg a megfelelő tapadása az autómnak, és nem csak a beállításokkal volt a probléma. Képtelen voltam felvenni a verseny ritmusát. A stratégiám működhetett volna, ha gyorsabb tudtam volna lenni a versenyen. Azonban rengeteg időt vesztettem. Mikor gyors az ember, szinte minden stratégia működik, ám mikor lassú vagy, biztos a bukás, és most lassú voltam."