Izgalmas időmérőn jubilált a Bridgestone

Vágólapra másolva!
A Bridgestone igen könnyedén hódította el a Bahreini Nagydíjon a pole pozíciót, de erre már a szezon előtt is fogadni lehetett volna, hiszen idén csak a japánok termékeit használja a mezőny.
Vágólapra másolva!

A szabályok értelmében az idei évben minden versenyre két különböző keveréket szállító Bridgestone elégedett volt az abroncsok teljesítményével, és az időmérőhöz hasonlóan szoros versenyre számít.

"Nem volt kétséges, hogy ma miénk lesz a pole pozíció"- kezdte értékelését Kees van der Grint, az idei szezon egyedüli gumibeszállítója, a Bridgestone főmérnöke. "Ennek ellenére ez a mai mégis különleges a számunkra, hiszen ez volt a gyár 100. első rajtpozíciója a Forma-1-ben."

"Az időmérő nagyon izgalmas volt, a mezőny összes tagja a lágyabb keverékkel érte el legjobb idejét"- folytatta elemzését a holland. "Ugyebár az biztos volt, hogy egy Bridgestone-os pilóta fogja megszerezni az első helyet, de az már nem volt ennyire egyértelmű, hogy ki.

"A Ferrari nagyon szoros harcot vívott a McLaren-nel, de a BMW is igen meggyőző volt. Remélem, hogy az időjárás és a körülmények a vasárnapi versenyen is ilyenek lesznek, mint ma"- fejezte be Kees van der Grint.