Raikkönen keményen küzdelemre számít

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen szerint ismét kemény csata bontakozhat majd ki a Ferrari és a McLaren között a hétvégén megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon, noha az első napot követően minden jel arra utal, hogy az olaszok fölényben vannak riválisaikkal szemben.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Ferrari versenyzői az első szabadedzésen fölényes győzelmet arattak, a második tréningre feltámadt a McLaren. Raikkönen mindössze csak 13 ezreddel tudta megelőzni a McLaren újdonsült versenyzőjét, Lewis Hamiltont, ami arra enged következtetni, hogy az elmúlt két futamhoz hasonlóan most is a Ferrari és a McLaren között fog eldőlni a győzelem sorsa.

"Még túl korai lenne megmondani, ki hol áll a mezőnyben, de az élcsapatok teljesítménye igen közel áll egymáshoz" - mondta Raikkönen. "Nem volt egyszerű megtalálni az autó helyes egyensúlyát, mert a pálya állapota folyamatosan változott, és a széllökések miatt nehézkes volt az autó vezetése. Az edzés vége felé sikerült megtalálnunk néhány helyes beállítást, és most az a dolgunk, hogy a sebességünkön javítsunk, mert csak így maradhatunk a többiek előtt. Azonban mindent összegezve, elégedettek lehetünk a mai nap elvégzett munkával."

Raikkönen csapattársa, Felipe Massa szintén elégedett volt a Ferrari teljesítményével. A brazil pilóta Alonso mögött a negyedik pozícióban végzett.

"Elégedett vagyok az autó irányíthatóságával, ami lehetővé tette számomra, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsak a hosszú etapok alatt" - folytatta Massa. "Úgy érzem, megvan az alapunk ahhoz, hogy jól teljesítsünk a hétvégén. Leginkább az első körökben, az új gumikon nyújtott teljesítményünkön kell még javítani. Szoros lesz a küzdelem, ez már most látszik, de mindenünk megvan ahhoz, hogy jól szerepeljünk az időmérőn és a versenyen."