A Bridgestone elégedett termékeivel

Vágólapra másolva!
Az idei évtől egyedüli beszállítóként tevékenykedő Bridgestone cégóriás vezetősége elégedetten nyilatkozott a Bahreini Nagydíj pénteki edzéseit követően, ugyanis abroncsaik eddig a vártnak megfelelően teljesítenek.
Vágólapra másolva!

A japán beszállító a maláj futamhoz hasonlóan Bahreinbe is a közepes keménységű és a kemény keverékeket szállította a csapatok számára. A Bridgestone főmérnöke szerint eddig minden a legnagyobb rendben halad, amire számított is, hiszen a szezon előtt hat napot tesztelhettek a helyszínen.

"Nem értek meglepetések minket, hiszen hat napot tesztelhettünk a szezon kezdete előtt Bahreinben, így a csapatoknak rengeteg idejük volt arra, hogy hozzászokjanak a pályához" - mondta a Bridgestone főmérnöke, Kees van de Grint.

"A reggeli tréningen az aszfalt csúszós volt, jobban, mint a teszteken, és ez komoly hatással volt a csapatok teljesítményére. A pálya a délutáni edzésen már jobb volt, a tapadással még nem volt annyi probléma. Látva, hogy tizenhárom versenyző is egy másodpercen belül van, izgalmas időmérőt jósolok."

"A közepes keverékek körönként közel fél másodperccel jobbak, mint a kemény összetételű abroncsok, azonban a verseny során ez is megváltozhat, különösen akkor, mikor elkezdenek kopni a gumik. Az egyetlen meglepetés az a tegnap esti eső volt."