Jean Todt a Ferrarihoz láncolná Brawnt

Vágólapra másolva!
Ross Brawn a tavalyi szezon végén vonult vissza a Ferraritól, ám az idei évadból még csak két futam telt el, máris a visszatérésétől hangos a sajtó. A szakembert többek közt a Honda is szeretné megszerezni, de Jean Todt a Ferrarihoz kötné Brawnt.
Vágólapra másolva!

A Ferrarit nagy veszteség érte a tavalyi idény végén, hiszen amellett, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszavonult, a nagy stratéga, a technikai igazgató feladatkörét ellátó Ross Brawn is leadta a szerelést.

Az olasz csapat korábbi munkatársa jelenleg szabadságát tölti, de a Maláj Nagydíj ideje alatt már napvilágot láttak olyan hírek, miszerint a Honda mindent megtesz azért, hogy a következő szezontól saját csapatába állítsa Brawnt.

A Ferrari számára a kiváló szakember elvesztésénél már csak az lenne nagyobb érvágás, ha Brawn egy másik gárda színeiben térne vissza a száguldó cirkuszba. Ezért érthető, ha a vörösök foggal-körömmel ragaszkodnak Brawnhoz.

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke például így nyilatkozott: "Talán már nem is akar a versenyzéssel foglalkozni. De lehet, hogy más feladatkörben továbbra is a segítségünkre lenne, de erről még egyeztetnünk kell. Brawn már eddig is nagyon sokat tett a Ferrariért. Az elképzeléseinket mindenképpen meg fogjuk vitatni egymással."

Közben a Honda csapatfőnöke, Nick Fry már fel is vette a kapcsolatot a brit agytröszttel, de a német Bild című lap értesülései szerint a McLaren-Mercedes is megkörnyékezte az igencsak kapósnak tűnő munkanélkülit. Ross Brawn valószínűleg nem fog tudni ellenállni a csábításnak, már csak az a kérdés, hogy egy évtizednyi szolgálat után talál-e még motivációt a Ferrarinál, vagy valamelyik másik ajánlatot fogadja el.