Alonso a dupla duplájára hajt a hétvégén

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes kiválósága, Fernando Alonso tavaly még a Renault színeiben nyerni tudott Bahreinben, ott, ahová a mezőny a hétvégén látogat. A spanyol világbajnok célja, hogy idén is ő ünnepelhessen a dobogó legfelső fokán.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki címvédő Alonso a hétvégén Malajziában megszerezte első mcLarenes győzelmét, aminek köszönhetően a pilóták pontversenyében is az élre állt. Ráadásul ezzel a sikerrel a McLaren 2005 vége óta tartó nyeretlenségi sorozata is megtört, és mindjárt egy kettős győzelemmel, hiszen a gárda másik pilótája, az újonc Lewis Hamilton második lett.

A siker után természetesen Alonso bizakodva várja a hétvégét: "Nagyon jó a hangulat a csapatnál, már alig várjuk, hogy versenyezhessünk és újra a győzelemért harcolhassunk. De persze azt is tudjuk, hogy még gyorsulnunk kell, így mindenki keményen dolgozik ezen."

"Tavaly sikerült megnyernem a Bahreini Nagydíjat, a hétvégén szeretném megismételni ezt az eredményt. A szezon rajtja előtt jól sikerült az itteni tesztünk, sok adatot gyűjtöttünk az MP4-22-esről és a Bridgestone-okról"- tette hozzá a kétszeres világbajnok, aki esetleges győzelme esetén nem csak második Bahreini Nagydíját nyerné meg zsinórban, de az idei szezonban is duplázni tudna.

Alonso csapattársa, Lewis Hamilton remek rajtot vett a Forma-1-ben, hiszen pályafutása első két versenyén dobogóra tudott állni. A fiatal brit bízik benne, hogy a sorozata tovább folytatódik a hétvégén is: "Két dobogós hellyel sikerült bemutatkoznom az F1-ben, ez több, mint amiről valaha is álmodtam."

"Minden beleadok majd, hogy a folytatásban is ehhez hasonló eredményeket tudjak felmutatni. Bármennyire is álomszerűre sikeredett a rajtom, óvatosnak kell lennem, hiszen a Forma-1 egy nagyon kemény sportág."

"A bahraini futam a malájhoz hasonlóan nagyon sokat követel a pilótáktól, így ez is egy nagy kihívás lesz számomra, de már alig várom a versenyt"- fejezte be Hamilton.