Renault: Fontos, hogy nyugodtak maradjunk

Vágólapra másolva!
A Renault főmérnöke, Pat Symonds szerint csapatának továbbra is nyugodtnak kell maradnia, mert ha eszeveszett kapkodásba kezd, soha nem fogja tudni megoldani jelenlegi problémáit, és képtelen lesz felzárkózni az élmenőkhöz.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két év világbajnok csapata borzalmasan gyengén kezdte a 2007-es évet, versenyzői egyszerűen képtelenek voltak harcba szállni a riválisokkal.

A francia alakulat eddig összesen mindössze csak nyolc pontot szerzett, miközben a listavezető McLaren már 32-nél jár. Csak érdekességképpen a tavalyi évben a Renault az első két megmérettetésen 28 pontot szerzett. Mindezek ellenére Symonds úgy gondolja, jobban járnak, ha a gyors megoldások helyett hosszú távú tervet próbálnak meg készíteni az idei évre.

"Úgy gondolom, hogy kimondhatjuk, nem egyszerű feltárni a probléma okát. Nem szabad abba a hibába esni, hogy elkezdünk kapkodni. Azok az ember, akik jelenleg is a problémán dolgoznak, nem mások, mint akik az elmúlt két évben világbajnokká tették a csapatot. Ugyanazok az eszközeink, a technológiánkon sem változtattunk, és továbbra is hiszünk a képességeinkben. Azonban időre van szükségünk. Hiszem, hogy hamarosan visszavághatunk."

"Úgy gondolom nem az a fontos, hogy mikor kapunk választ a kérdéseinkre, azt sokkal lényegesebbnek tartom, mikor tesszük fel a kérdéseket" - folytatta. "Meg kell tudunk, miért vannak nehézségeink. Eközben viszont keményen kell dolgoznunk az autón, hogy további fejlődést tudjunk elérni a versenyeken. Ugyanis, ha leállunk a fejlesztésekkel, míg meg nem találjuk a problémák okát, akkor ismét ott vagyunk, ami ellen küzdünk."