Raikkönen feltámadást ígér Bahreinben

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari legalább olyan tempót diktál majd a hétvégén megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon, mint amit a szezonnyitón láthattunk tőle, ahol utcahosszal verte a mezőnyt Melbourne-ben.
Vágólapra másolva!



Az ausztrál futamgyőztes Kimi Raikkönen nem tudta kihozni autójából a maximumot a múlt hétvégén megrendezett Maláj Nagydíjon, ugyanis mindvégig vigyáznia kellett V8-as motorjára, mely a szezonnyitó versenyen megsérült Melbourne-ben. Azonban az idény harmadik állomásán szinte mindenki új motorral indulhat, köztük a finn versenyző is, aki éppen ezért optimistán várja a hétvégét.

"Teljesen új motorunk lesz Bahreinben, ami optimizmusra adhat okot. Ha ismét száz százalékon mehet a csomagunk, akkor biztos vagyok benne, hogy legalább olyan jó teljesítményre leszünk majd képesek, mint Melbourne-ben" - mondta Raikkönen. "A szezon előtt remek tesztet teljesítettünk Bahreinben. Meggyőződésem, hogy a McLaren rengeteget fejlődött azóta, de legalább sokkal nagyobb csatát vívhatunk velük, mint Sepangban."

"Soha nem lehet tudni, mi fog történni. A Forma-1-ben hihetetlen gyorsan változnak a dolgok, így még a verseny is okozhat meglepetéseket. Azonban arra számítunk, hogy jobb erőben leszünk, mint múlt vasárnap. A csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy ismét az élre álljunk" - folytatta a finn pilóta, aki bevallotta, borzalmasan nehéz volt úgy versenyeznie Malajziában, hogy közben folyamatosan figyelnie kellett a motorra.

"A motorprobléma miatt több területen is kompromisszumokat kellett kötnünk. Ezzel pedig olyan pozícióba kerültünk, amit el akartunk kerülni. Mindvégig figyelnem kellett a motorra, így nem tudtam kiadni magamból a maximumot. Más problémáink is voltak, amik szintén visszavetették a teljesítményemet. Mindig a győzelemért akarok harcolni. Éppen ezért is voltam egy kissé csalódott, mert arra kellett hajtanom, hogy befejezzem a futamot. Ez olyan, mintha egy futballmeccsen arra játszanál, hogy gólnélküli döntetlent érj el."