Massa legközelebb is megpróbálkozna az előzéssel

Vágólapra másolva!
Felipe Massa a Maláj Nagydíjon az első rajtkockából indulhatott Ferrarijával, de a rajtnál elaludt, majd amint az újonc Hamiltont próbálta megelőzni, hibázott és visszaesett az ötödik helyre. A brazil legközelebb is megtámadná a McLaren üdvöskéjét.
Vágólapra másolva!

Malajziában Felipe Massa volt a mezőny leggyorsabb tagja, ez kétségtelen, hiszen a ferraris megnyerte az első két szabadedzést, majd a pole pozíciót is megszerezte a kvalifikáción. A vasárnapi verseny rajtja után azonban egy-két apró hibával jelentősen leredukálta győzelmi esélyeit.

A brazil végül ötödikként haladt át a célvonalon, így a vb-pontversenyben máris tizenegy pontos hátrányba került az éllovas Fernando Alonsóval szemben, jelenleg az ötödik helyen tanyázik.

Massát sok kritika érte a verseny után, de a brazil hasonló szituációban legközelebb is ugyanígy döntene: "Tisztában voltam vele, hogy ha sokáig autózom Lewis mögött, akkor a versenyemnek lőttek. A harmadik hely lett volna a maximum, amit elérhetek, mert az autómban 17 körre elegendő üzemanyag volt, míg Lewis mintegy három körrel tovább kinn maradhatott volna. Így egyértelmű volt, hogy a bokszkiállások során nem tudok elé kerülni, ezért a pályán kellett megvernem."

"Tehát ekkor azt mondtam magamban: Oké, én nem fogok mögötte maradni, és egész verseny alatt egy McLaren hátsóját nézni, ezért bevállaltam az előzést"- folytatta Massa, aki így nem egy McLarent, hanem Nick Heidfeld BMW-jét követte szinte egész verseny alatt.

"Aki azt mondja, hogy hibáztam, biztosan másként vélekedne, ha előrébb kerülök. Nem bántam meg, amit tettem, és ha legközelebb is ilyen szituációba kerülök, akkor is próbálkozni fogok. Talán akkor már sikerülni is fog!"

Az mindenesetre tény, hogy Massa rossz manőverei miatt igen gyorsan bebizonyosodott, hogy a Ferrari nem verhetetlen, a McLaren-Mercedes viszonylag könnyedén aratott kettős győzelmet Malajziában.

A versenyen bemutatott gyengélkedésre Massa sem találja a választ: "Gyorsak voltunk pénteken, szombaton megszereztem a pole pozíciót, de vasárnap a versenyen valahogy nem találtuk a ritmust. Ennek okát egyelőre még nem értjük."

"De a versenyen mutatott teljesítményünk nem tükrözi hűen azt, hogy hol is tartunk valójában, sokkal jobbak vagyunk. Kimit és engem is feltartottak, persze ha azt vesszük alapul, hogy az első és a harmadik helyről indulhattunk, akkor ennek nem lett volna szabad bekövetkeznie. Nem tudom, hogy ha nem hibázom, akkor képesek lettünk volna-e megverni a McLareneket, de az biztos, hogy jó autónk van"- fejezte be a 25 éves pilóta.