Hill: Hamilton még az idén győzni fog

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes újonca, Lewis Hamilton kiválóan teljesített pályafutása első két Forma-1-es futamán, így nem csoda, ha mindenki ódákat zeng róla. A fiatal britről honfitársa, a korábbi világbajnok Damon Hill is jó véleménnyel van.
Vágólapra másolva!

Hamilton élete első két F1-es futamán egy harmadik és egy második helyet tud felmutatni, amivel Peter Arundell 1964-es debütálása után a második olyan újonc, aki két dobogós eredménnyel mutatkozott be a száguldó cirkuszban, így Damon Hill is csak elismerően tud szólni róla.

"Lewis álomrajtot vett"- mondta nemes egyszerűséggel a Times-nak adott nyilatkozatában Hill. "Anélkül, hogy futamot nyert volna, megmutatta, hogy csodálatos képességekkel rendelkezik, és minden gond nélkül az élmezőnnyel tud autózni. Nem a mezőny végén kullog, hanem egyből úgy teljesít, hogy az emberek az emlékezetükbe véssék őt."

"Kisebb problémák még biztosan adódni fognak évközben, de amit eddig letett az asztalra már azzal bizonyított"- folytatta a britek utolsó világbajnoka, aki éppen ezért nem is tart attól, hogy Hamilton teljesítménye szezon közben visszaesne.

Az idei szezon első két futamát igen nagy hőségben rendezték, de Nagy-Britannia legújabb üdvöskéje Ausztráliában és Malajziában is bebizonyította, hogy minden adottsága megvan, ami ahhoz kell, hogy a jövő nagy bajnoka lehessen, legalább is Hill szerint: "Lewis egy olyan figura, aki domináns lehet a következő években és hosszú ideig a csúcson maradhat a Forma-1-ben."

"Még fiatal, de máris egy versenyképes élcsapatnál szerepel, ahol minden esélye megvan a pontszerzésre és lépésről-lépésre közelebb kerül a győzelemhez is. Valamikor a szezon végéig biztosan nyerni fog"- folytatta Hill, aki jelenleg a Silverstone-i pályát is birtokló BRDC (British Racing Drivers' Club) elnöke.

Hill sohasem aggódott amiatt, hogy Hamilton kevés Forma-1-es tapasztalattal a háta mögött érkezett a száguldó cirkuszba: "Ez a srác ötéves kora óta négy keréken közlekedik. Mindegy, hogy GP2-es autóról vagy kartról van szó, mindegyikkel eggyé vált. Az F1-es versenygép pedig csak annyiban különbözik ezektől, hogy kicsit nagyobb és gyorsabb. Lewis persze ettől nem rezelt be."

Hamilton a pályán is úgy viselkedik, mint azt korábban más szériákban megtanulta, a versenyen nem ismer se istent, se embert: "Lewis nem bálványozza ellenfeleit, versenytársnak tekinti őket - legyen szó bárkiről - akiket szeretne mindenáron legyőzni"- fejezte be honfitársa dicsőítését Hill.