Haug: bajnoki esélyessé lépett elő a McLaren

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint a McLaren a Maláj Nagydíjon aratott kettős győzelmével bizonyította, hogy jó eséllyel pályázhat az idei évben a bajnoki cím megszerzésére.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a tavalyi évet győzelem nélkül zárta a wokingi alakulat, a 2007-es szezon második versenyét követően már mindkét bajnokságban vezeti a tabellát. A McLaren vezetősége boldogan nyilatkozott a hétvégi maláj futam után, ahol bizonyosságot szereztek arról, valóban ütőképes lett az idei csomagjuk.

"A Mercedes mindig is arra számított, hogy az élre kerül" - mondta Haug a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Célunk az, hogy az élen maradjunk, és úgy gondoljuk, jó eséllyel pályázunk a bajnoki címre. Ezért dolgoztunk, és dolgozunk majd a jövőben. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ezüstnyilak az élen végezzenek."

A német szakember azt is bevallotta, az Ausztrál Nagydíjon aratott Ferrari siker után nem számított arra, hogy a McLaren ilyen gyorsan visszavág az olaszoknak.

"Meglepett, hogy ilyen gyorsan válaszolni tudtunk a Ferrarinak, és már a második versenyen megvertük őket" - folytatta Haug. "Sepang egyfajta csoda volt számunkra, ennél jobban nem is teljesíthettünk volna. Alonso bizonyította, hogy az F1-es mezőny legteljesebb versenyzője, és az újonc Lewis sem debütálhatott volna jobban. Hihetetlen teljesítményt nyújtott, mikor a rajtnál elment mindkét Ferrari mellett."