A hétvégén szülővárosába látogat a Super Aguri

Vágólapra másolva!
A hétvégi Bahreini Nagydíj a Szuper Aguri csapat számára igazán különleges lesz, a japán kiscsapat ugyanis egy évvel ezelőtt az akkor a versenynaptár elején található bahreini futamon debütált.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év során pont nélkül maradó és általában a mezőny végén kullogó Super Aguri versenyautói az idei évben már jobban muzsikálnak, Szatóék ugyanis előreléptek a középmezőnybe.

A hétvégi évforduló elő előtt a csapatfőnököt, az egykori Forma-1-es pilótát, Super Agurit a Motorsport-Total.com munkatársa faggatta, most ebből az interjúból szemezgetünk.

A 2006-os Bahreini Nagydíj volt az első futam a Forma-1-ben csapata számára. Milyen érzés egy évvel később visszatérni ide?

Aguri Suzuki: "Óh, hogy repül az idő! Olyan érzésem van, mintha csak tegnap debütáltunk volna. Egyébként nem lehettünk olyan rosszak, hiszen ismét itt vagyunk."

Az idei szezon első két futamán biztatóan szerepelt a gárda. Mit vár ettől az évadtól?

A. Sz.: "Az igazság az, hogy tavaly egy kis költségvetésből gazdálkodó kiscsapat voltunk, amely az autósport királykategóriájában a nagy gyártókkal akarta felvenni a versenyt. Jelenlegi helyzetünkben a maximumot kell nyújtanunk és ki kell használni azokat az előnyöket, amiket az nyújt számunkra, hogy továbbra is kiscsapat vagyunk. A célunk továbbra is az, hogy a konstruktőrök közt megszerezzük a tizedik helyet. Szerintem ez az idén sikerülni is fog."

A Bahreini Nagydíjon milyen kihívásoknak kell majd megfelelnie az SA07-esnek?

A. Sz.: "Számunkra nincs különbség az egyes pályák közt. Tapasztalatlan csapat lévén minden versenyre ugyanúgy készülünk, és lépésről-lépésre igazodunk az adott körülményekhez. Ennyi a maximum, amit tehetünk. A Honda motorok megbízhatóak és minden versenyen jó teljesítményre számíthatunk tőlük."

És mi a helyzet a Bridgestone gumikkal?

A. Sz.: "Jó kapcsolatot ápolunk a Bridgestone-nal, már tavaly is együtt dolgoztunk, és az együttműködésünk azóta csak szorosabb lett. Eddig Bahreinben csak tesztelni tudtunk az új gumikkal, így nem tudom, hogy a versenyen hogyan fognak viselkedni, de szerintem minden rendben lesz."