McLaren: A tavalyi év már csak távoli emlék

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetője, Ron Dennis elmondta, a 2006-os idény már csak távoli emlék számára, miután csapata a hétvégén megrendezett Maláj Nagydíjon nem kis meglepetést okozva ezzel ellenfeleinek, kettős győzelmet aratott.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy győzelem nélkül zárta a 2006-os évet, a McLaren fergetegesen kezdte az idei szezont, ugyanis rögtön a második versenyen Alonso és az újonc Hamilton révén kettős győzelmet aratott, melyre a 2005-ös Brazil Nagydíj óta nem volt példa a csapat történetében.

"Őszintén megvallva, úgy érzem, mintha csak pár óra telt volna el a legutóbbi győzelmünk óta" - mondta boldogan Dennis. "Úgy gondolom, hogy a tavalyi év már csak távoli emlék. Végül megszereztük a győzelmet, amiért keményen dolgoztunk az elmúlt időben. Rengeteg emberünket mozgósítottuk, éjt nappallá téve dolgoztunk a télen, és nem hiszem, hogy a szerencsének köszönhetően értük el sikerünket. Azt kapod a motorversenyzésben, amit befektettél. Néha azonban bármennyire is keményen dolgozol, nem jönnek az eredmények, de idén úgy tűnik, nem ez a helyzet."

Azt követően, hogy a Ferrari fergeteges győzelmet aratott a szezonnyitón Melbourne-ben, senki nem gondolta volna, hogy az olaszok vereséget szenvednek riválisuktól a három hétre rá megrendezésre kerülő maláj megmérettetésen. Ez is jól mutatja, hogy a Forma-1-ben, hihetetlenül gyorsan változnak az erőviszonyok, és jelenleg úgy áll a dolog, hogy a McLaren lépéselőnybe került a Ferrarival szemben.

"Boldogok vagyunk. Az első és a második helyen befutni hihetetlen teljesítmény, ennél jobb eredmény nem is lehet. Mindkét versenyzőnk kimagaslóan teljesített. Egyikük sem hagyta el a pályát, és Lewis tisztán versenyzett. Nem okozott gondot számára, hogy nyomás alatt tartja Kimi, és mindvégig irányítása alatt tartotta a helyzetet, tehát megérdemelten szerezte meg a második helyet. Nem hiszem, hogy az ölünkbe hullt volna a győzelem. Jó volt a stratégiánk, jól kaptuk el a rajtot, végig keményen hajtottunk, a csapat és a versenyzők is megérdemelték a sikert."