A maláj futam túlszárnyalta az előzetes elvárásokat

Vágólapra másolva!
A hétvégi Maláj Nagydíjon a szervezők legnagyobb örömére a három nap alatt összesen mintegy 154.000 néző fordult meg a lelátókon, ami messze túlszárnyalta az előzetes elképzeléseket, így nem csoda, ha a kormány is a folytatás mellett tette le voksát.
Vágólapra másolva!

A maláj futamnak nagy reklámot csaptak a szervezők, de a jelek szerint az intenzív munka meghozta az eredményt, hiszen vasárnap a helyszínen körülbelül 115.000 szurkoló láthatta a McLaren-Mercedes kettős győzelmét.

A hivatalos közlemény szerint a Maláj Nagydíj pénteki szabadedzését 4000 fő látta a pálya mellől, míg a szombaton már 35.000-en vállalták, hogy a nagy hőségben is a helyszínen nézik meg a száguldó cirkusz időmérő edzését.

Természetesen a hétvége fő produkciója maga a verseny volt, így vasárnapra kelt el a legtöbb belépő, konkrétan 115.000 darab. A hétvége alatt tehát összesen 154.000 néző látogatott ki a sepangi pályára, ami jócskán meghaladta az előzetes terveket, hiszen a szervezők 120.000 látogatóra számítottak.

Ezek után nem csoda, ha Malajzia miniszterelnöke, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hivatalosan is megerősítette, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy országa még hosszú éveken keresztül vendégül láthassa a Forma-1 mezőnyét.

A miniszterelnök a hétvégi futam alatt már találkozott is Bernie Ecclestone-nal, hogy a 2010-ben lejáró szerződés meghosszabbításáról egyeztessen. A kontraktus megújítása minden bizonnyal könnyen fog menni, hiszen a folytatás mellett nem csak Badawi kardoskodik.

Például Sepang polgármestere, Datuk Mokhzani Mahathir is szeretne 2010 után is F1-es futamot rendezni, a város első embere ráadásul igen pozitívan látja a jövőt: "Az eddigi tárgyalások rendben zajlottak. Át kell tanulmányoznunk a szerződéstervezetet, és utána rátérhetünk a befektetésre is. Ez volt az első alkalom, hogy a lelátók teljesen megteltek, ez volt a legjobb futamunk"- fejezte be a lelkes polgármester.