A Ferrari készen áll a visszavágásra

Vágólapra másolva!
A Ferrari mindent megtesz azért, hogy visszavágjon a McLarennek a Maláj Nagydíjon elszenvedett versenyégért. Az olaszokat hidegzuhanyként érte a hétvégi eredmény, ugyanis a szezonnyitó után sima győzelemre számítottak.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Kimi Raikkönen fölényes győzelmet aratott a szezonnyitón Melbourne-ben, a Ferrari magabiztosan érkezett meg az idény második állomásának helyet adó Maláj Nagydíjra.

Az olaszok számára az időmérő edzés kiválóan alakult, Massa szerezte meg a pole pozíciót, míg Raikkönen a harmadik rajtkockából várhatta a futamot. A Ferrari duója azonban nem örülhetett sokáig, mert az első kanyarkombinációból már a két McLaren jött ki elsőként, majd később Felipe Massa nagy igyekezetében csatát vesztve Hamiltonnal szemben kicsúszott a pályáról, és visszaesett az ötödik helyre.

A Ferrari ügyvezetője, Jean Todt ugyan elmondta, a hétvégi eredmény bebizonyította, nincsenek olyan komoly előnyben a többiekkel szemben, mint azt a szezonnyitón gondolták, mégis optimistán várja a folytatást, és hiszi, hogy a hétvégén Bahreinben visszavághatnak a McLarennek.

"Úgy gondolom, hogy keményen lesz a küzdelem. Három héttel ezelőtt verhetetlenek voltunk. Most azonban nem ez volt a helyzet. Most úgy tűnik, mindennek vége. Azonban ez nem így van. Van egy remek autónk, így biztos vagyok benne, hogy Bahreinben jobban fogunk teljesíteni" - mondta a francia szakember, aki abban egyetértett, a McLaren megérdemelte a kettős győzelmet.

"Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, mert az időmérő után, ahol az első és a harmadik helyet megszereztük, a versenyen jobb eredményre számítottunk, és mindenki látta, hogy a rajtnál már megpecsételődött a sorsunk. Felipe beragadt, a két McLaren kilőtt, aminek eredményeképpen, mindketten elénk kerültek. Felipe később megpróbált elmenni Hamilton mellett, ám szélesen vette az egyik kanyart, kicsúszott, két pozíciót vesztett, amin sajnos már nem tudott javítani. Azonban úgy gondolom, megérdemelten győzött a McLaren. Nem tudok mit mondani, a jövő héten megpróbálunk jobban teljesíteni."

Bár Raikkönen azt állította, azért nem tudott száz százalékos teljesítményt nyújtani a versenyen, mert vigyáznia kellett az ausztrál futamon megsérült motorjára, Todt úgy gondolja, nem ez volt a fő probléma a hétvégi megmérettetésen.

"Mindannyian tudják, hogy aggódtunk a motor miatt, mert Ausztráliában elfolyt a hűtővíz. Viszont úgy éreztük, nem szükséges a motort kicserélni, inkább vigyázunk arra, azonban körönként mindössze csak egy tizedmásodpercről beszélhetünk" - tette hozzá Todt.