Hamilton: Ez volt életem legnehezebb versenye

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton pályafutása második futamán is maradandót alkotott. A McLaren-Mercedes pilótája Malajziában ismét dobogóra állhatott, ám ezúttal egy fokkal feljebb lépet, hiszen második lett.
Vágólapra másolva!

A fiatal brit ismét remekelt, és ha ezt a javuló tendenciát folytatja, akkor a Bhareini Nagydíjat meg sem kell rendezni, hiszen a számok Hamilton sikerét ígérik.

Lewis Hamilton ezúttal nem tudott mit kezdeni csapattársával, Fernando Alonsóval, aki viszonylag könnyedén nyerte a futamot. A 22 éves brit ennek ellenére is elégedett lehetett: "Ez volt életem legnehezebb versenye. A két Ferrari ott loholt mögöttem, folyamatosan két piros pöttyöt láttam a visszapillantó tükrömben. Tudtam, hogy könnyebbek, ezért nagyon gyorsak is, így nehéz volt őket feltartóztatni."

A McLaren versenyzője több körön keresztül a ferraris Felipe Massával csatázott a második helyért: "Felipe többször megpróbált elmenni mellettem. Egyszer aztán elengedtem, de szerencsém volt, mert a pálya piszkos felén elfékezte magát, így visszaelőztem"- értékelt a két dobogós helyének köszönhetően az összetett versenyben a harmadik helyen álló brit.

A verseny végén aztán Kimi Raikkönen érkezett meg Hamilton nyakára, kellemetlen perceket okozva ezzel az újoncnak: "El sem tudom mondani, mennyire kemény volt. A pilótafülkében óriási volt a hűség, folyamatosan izzadtam, ráadásul az innivalóm már féltávnál elfogyott. Jó lett volna, ha több előnyöm marad a végére, mert így nagyon nyomnom kellett, hogy magam mögött tartsam Kimit"- fejezte be Hamilton.